Beksiu Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jaka może być przyczyna? Dodam, że taki objaw pojawia się po przejechaniu kilkunastu km. Odebrałem dzisiaj auto od mechanika, posprawdzał zawieszenie i stwierdził, że wszystko ok. Jedynie smaru z olejem dodał do gumy sworznia w celu sprawdzenia. Skrzypienie dochodzi z lewego i prawego koła jednocześnie. VID_20190808_193554.3gp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Mi podobnie skrzypiało przednie zawieszenie i myślałem, że to albo gumy na wahaczu, albo gumy na drążku stabilizacyjnym. Okazało się, że skrzypiał tak wyrobiony łącznik stabilizatora i po wymianie skrzypienia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zauważyłem, że skrzypi tylko przy kręceniu kierownicą w prawą stronę. Słychać wewnątrz od strony pedałów na dole. A na zewnątrz z obu kół słychac to skrzypienie. Miałeś podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczotka75 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 U mnie jest identyczny odgłos, tylko przy ruszaniu kierownicą w lewo. Taki gumowato-sprężynowaty, jakby coś elastycznego i naciągniętego było skręcane. Słyszę to tylko jak auto stoi, przy niewielkich ruchach kierownicą w lewo. Czy zdiagnozowałeś co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 a sprawdzaliście łożyska mcpersona? Bo daje podobne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczotka75 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Właśnie, też myślę, że to łożysko mc, łączniki w kwietniu wymieniałem. Będę miał chwilę, to podjade do mechanika. Narazie to tak strasznie mi to nie przeszkadza. Jestem ciekaw, czy kolega, który nagrał ten sam odgłos co u mnie stwierdził co to u niego było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Dnia 7.01.2020 o 23:55, Szczotka75 napisał: Jestem ciekaw, czy kolega, który nagrał ten sam odgłos co u mnie stwierdził co to u niego było. Nie udało mi się zlokalizować tego problemu, ale po jakimś czasie ten odgłos przestał być słyszalny. Nie wiem co to mogło być, i dlaczego samo ustąpiło. W moim przypadku na pewno nie były to łożyska bo chwilę wcześniej miałem wymieniane. Ile u Ciebie występuje ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczotka75 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Hmm jak się nad tym zastanawiałem, to doszedłem do wniosku, że delikatnie słyszalne bylo to już od kilku miesięcy. Tyle tylko, że było to naprawdę ledwo słyszalne i tylko jak parkowałem u siebie w garażu podziemnym, gdzie jest cicho. Myślałem, że taki urok mojej meganki. Teraz to się już nasiliło i słychać nawet w czasie jazdy. Słyszy to już nawet moja żona, a u niej to ze słuchem gorzej, niż u mnie ;-) . We wtorek jade do mechanika, wyjdzie co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beksiu Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dnia 22.01.2020 o 21:57, Szczotka75 napisał: We wtorek jade do mechanika, wyjdzie co to. Daj znać jak się dowiesz co to było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczotka75 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Tak jak przewidywałem to łożyska kolumny mc wydawały taki odgłos. Wczoraj oba wymienione, lewe było bardziej zużyte. Teraz cisza, żadnych dziwnych odgłosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jaki koszt wymiany i części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczotka75 Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Łoźyska coś koło 40 zł sztuka, za całość 180 zł zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi