michal047r Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam, wie ktoś jak wymienić tarcze tylne z elektrycznym ręcznym w megane 3 ? Czy tarcze są razem z piastami ? Jaki koszty samych części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Nie wiem jak się wymienia z elektrycznym ręcznym, ale tarcze proponuję razem z łożyskami np. KF155.103U firmy SNR znajdziesz w dobrych cenach na serwisach aukcyjnych typu Allegro. Klocki proponuję firmy ATE 13.0460-2756.2 tez znajdziesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Jak nie masz kompa to też wymienisz. Wystarczy sciagnać konektory z zaciskow i podlaczyć dwa kable zasilajace naprzemiennie plus i minus ( np. połączyć z obcego akumulatora). Wysunać silniczek do samego końca, sam tloczek wciskamy pozniej jak w zwyklym aucie ( krecimy i wciskamy). Na koncu zaciagany ręczny i silniczki same docisną tloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 @kwansterp ta metoda nie gwarantuje 100% sukcesu. Pamiętam, że były jakieś posty o problemach po wymianie w ten sposób przy elektrycznym ręcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkas Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Wymieniłem w ten sposób i nie mam żadnych problemów , sprawa jest banalnie prosta . Wprawdzie po francusku ale wszystko jest jasne . https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=uIXIpuAu1mA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaman07 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Ja właśnie wymieniałem klocki z tyłu z elektrycznym ręcznym jest kilka sposobów na cofnięcie tłoczków 1 Z pozycji komputera. 2 odkrecasz silniczki na zaciskach torksy w miejscu silniczka wkładasz torksa chyba 45 jak pamiętam kręcisz już nie pamiętam czy w prawo czy wlewo musisz sprawdzic jak cofniesz bolce wciskasz tłoczki ściekiem . 3 cofanie tłoczków przez podłączenie akumulatora pod silniczek na za cieku odwrotnie biegunami w jedną stronę będą się wysowac w drugą cofać a potem ściekiem cofasz tłoczki . Ja robiłem to drugim sposobem potem po wymianie zaciągasz parę razy ręczny żeby tłoczki się ustawiły i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi