kotkowski Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ok. Czekam spokojnie. Chetnie zobaczę zanim zlikwiduję tego "świerszcza" gdzie są te zatrzaski na daszku od liczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 lukaszc2, przecież te fotki jak i cały opis jest 6 postów wyżej na tej stronie. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Drodzy koledzy ja również podklejałem różnymi taśmami ten daszek od zegarka i od liczników, ale w końcu doszedłem że to nie to, polecam kupić kawałek ok 1,5 m (tyle ile ma szyba szerokości) przewodu gumowego nie za grubego i wsunąć delikatnie między szybę a plastik podszybą. Ja tak zrobiłem ale tylko w jednym miejscu i pomogło,a teraz musze zrobić na całej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 lukaszc2, przecież te fotki jak i cały opis jest 6 postów wyżej na tej stronie. :-/ Kolega KOTKOWSKI prosił żeby przesłać mu na e-maila, sam już nie wiem o co chodzi ponieważ kiedyś wstawiałem te zdjęcia ale obecnie ich nie widzę na tej stronie (a może byłem nie zalogowany i dlatego nie widziałem). Dodane: Przepraszam nie widziałem tych zdjęć bo byłem nie zalogowany przepraszam za zamieszanie. Do kolegi Kotkowskiego: Teraz to nie wiem jakie ma zdjęcia Ci wysłać na e-maila, bo tak jak pisałem pod Twoim postem mam te z demontażu daszka od wyświetlacza a zdjęć z demontażu od daszka od liczników nie mam bo było by jedno zdjęci e widok z daszkiem i widok bez (tam naprawdę wystarczy pociągnąć daszek do siebie i delikatnie nim ruszając na boki wyjąc do siebie tutaj naprawdę nie potrzeba zdjęć zresztą takich nie robiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotkowski Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zastosuję się do wskazówek (skoro tak łatwo go zdemontować to dam sobie radę). Zdjęcia demontażu daszka wyświetlacza znalazłem w dziale Download no i oczywiście na tej stronie, jednak z nieznanych mi powodów wcześniej po zalogowaniu widziałem jedynie puste pola. Pomysł z gumowym wężem może jest dobry, ale w pierwszej kolejności zrobię próbę z "daszkami" przy użyciu taśmy. Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2009 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zdejmij ten daszek na licznikami i po prostu pojeździj bez niego jak trzeszczenie ustąpi to masz przyczynę wtedy go zamontujesz z wykorzystaniem taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 ja tez muszę powalczyć, bo mnie trafia już normalnie... ale fakt, jak kupowałem, to było plus 10 stopni, a odkąd jest na minusie, to mi w kółko coś cyka cyk! cyk! delikatnie, ale często i upierdliwie, ze nawet standardowe radio nie zagłusza.... dochodzi to albo z podszybia (albo raczej z zaszybia - miedzy deską a szybą), albo z miejsc łączenia się słupków przednich i deski - wyraźnie po brzegach to słyszę. tak czy owak nerwicy dostaję. a takie ładne autko! dziwne tylko, bo jak miałem kiedyś meg II 2003 rok, to nie pamiętam takich ferii dźwiękowych, mimo, ze dojechałem do jakichś 170 tys km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 to mi w kółko coś cyka cyk! cyk! delikatnie, ale często i upierdliwie, ze nawet standardowe radio nie zagłusza.... dochodzi to albo z podszybia (albo raczej z zaszybia - miedzy deską a szybą) Zatrudnij bo o takim już pisano na forum :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Panie Prezesie, to zatem "cykanie" deski, a "skrzypienie" czy "piski" to różne tematy? bo użyłem właśnie funkcji szukaj dla kilku różnych haseł o dźwiękach z okolic deski i ten wątek mi wypadł jedynie więc tylko stwierdziłem fakt i dopisałem co myślę.... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 megfan, Poczytaj tam gdzie piszą o cykaniu pod maską - może to to samo cykanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 nie, to cykanie z deski - po prostu mi się wydaje, ze cyka, innym, ze skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 megfan, OK :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 dochodzi to albo z podszybia (albo raczej z zaszybia - miedzy deską a szybą), albo z miejsc łączenia się słupków przednich i deski - wyraźnie po brzegach to słyszę. dokladnie mam to samo, jak było na plusie to nic ale taraz w zime tragedia.... czase to az mi sie nie chce wsiadac do tego auta hehe ale juz nie dlugo (mam nadzieje) bedzie cieplej. jedyna dobra rada to chyba sie do tego przyzwyczaic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 miałem właśnie wymienioną szybę po pęknięciu - oryginalna, w ASO - i "cykanie" ucichło !!! 8-) zrobili porządnie i ustało gadałem o tym z kierownikiem serwisu, żeby zwrócili na to uwagę szkoda, tylko, ze deska dalej trzeszczy tu i tam na wertepkach może się kiedyś zabiorę za porady z góry topicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A wie ktoś może jak wyjąć lewą kratkę od nawiewu, by jej nie uszkodzić? Wydaje mi się, że jakiś przewód się odczepił i stuka coraz bardziej. Jak się dostać w w te okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi