jackowskipatryk Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam mam Megane 2 CC zmieniłem całe hamulce na zestaw Brembo klocki i tarcze . Przy wymianie wyczyszczone wszystko szczotką na wiertarkę na glanc i teraz widzę że klocki biorą pół tarczy zar9wno z jednej jak i z drugiej strony jest tak samo. Przejechałem może dopiero z 1- 2 tys km. Ale dziwnie biorą te klocki. Z przodu mam wiercone tarcze i tam klocki biorą po całych tarczach ztyłu tylko pół. Spotkał się ktoś z czymś takim? Hamulce mam zaj...ste ale dziwnie gryzie ten tył. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 A wymieniłeś te blaszki ślizgowe dla klocków? Jeśli tylko czyściłeś, to może nie zdawać egzaminu, nowe są śliskie same z siebie, wyczyszczone już szorstkie niestety. To tak wygląda, jakby klocki się tam na prowadnicach blokowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolego dzięki za zainteresowanie tematem. Z tyłu wymieniał mi mechanik znajomy i naprawdę nie wiem czy wymieniał będę na dniach zakładał dystanse to zobaczę. Dzięki za naprowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dla mnie to masz założone za wąskie klocki. Wyraźnie widać wgłębienie po całym klocku, nic nie idzie po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zakładając, że założone są właściwe klocki, do sprawdzenia ruch zacisku względem tarczy, czy płynny i bez nadmiernych luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zakładałem dystanse ale u mechanika bo padało powiedział że klocki muszą się ułożyć z tarczami. Pojeżdżę trochę zobaczę co będzie. Jeden z kolegów napisał że klocki za wąskie, być może ale zamawiałem po Vin-nie chyba że się ktoś pomylił ma wysyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Chłopaki nadal tarcze są gryzione jakoś dziwnie. Zaciski suche już nie wiem, może dać je do regeneracji? Nie wymieniłem jeszcze płynu ale raczej to nie pomoże. Z drugiej strony możliwe że obydwa zaciski zużyły się jednakowo i dlatego tak dziwnie biorą? Hamulce były zmieniane przez mechanika więc raczej poinformował by mnie o konieczności regeneracji Edytowane 2 Czerwca 2020 przez jackowskipatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mechanik mógł na przykład olać temat prowadniczek zacisku, podobno często jest to bagatelizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi