beez1 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych tematem automatycznej deaktywacji systemu stop start. Wczoraj udało mi się sprawić aby to dziadostwo przy uruchamianiu silnika automatycznie wyłączało się a przy gaszeniu włączało. Z stacyjki (przycisk startera) wychodzą trzy przewody: czarny, brązowy i blado różowy. Z przycisku stop-start wychodzą przewody : czarny, biały, niebieski i blado różowy. Należy dodatkowo połączyć ze sobą oba przewody blado różowe. Działanie obu przycisków jest zdublowane tzn jednym i drugim można równocześnie włączyć/wyłączyć silnik i system stop start. Mnie to akurat nie pasuje więc przeciąłem różowy przewód między przyciskiem stop start a miejscem wlutowania połączenia. Minusem jest to że teraz nie mogę z palca włączyć system start stop. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez beez1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Ja w Kadjarze zrobiłem to poprzez ddt4all. W trakcie odpalania i jazdy pokazuje cały czas, że jest aktywny, ale nigdy nie wyłącza silnika. W megankach IV też to działa: https://www.foroclub.es/megane4/viewtopic.php?f=446&t=21134 Edytowane 1 Stycznia 2020 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgrlukasz Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jak w Megane III wyłączyć na stałe start stop przez DDT4ALL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dnia 31.12.2019 o 14:51, beez1 napisał: Minusem jest to że teraz nie mogę z palca włączyć system start stop. Nic nie staje na przeszkodzie żeby zamontować dodatkowy przełącznik NC NO, ale sam pomysł jest bardzo dobry. Skorzystałem z niego w Talismanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 2 godziny temu, mgrlukasz napisał: Jak w Megane III wyłączyć na stałe start stop przez DDT4ALL ? Sposób dziecinnie prosty jak masz odpowiedni elm, wyłączasz w menu ecu USM. Przykładowy scren z programu dla USM 2010 SW7 inne mają podobnie. Nic nie świeci w liczniku, nie potrzeba dodatkowego wyłącznika, zapominasz, że masz system start-stop. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi