jarecki25 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Witam, Ostatnio pojawił się u mnie problem z kartą HF. Karta tak jak by straciła zasięg. Wcześniej mając kartę w kieszeni spokojnie mogłem otworzyć drzwi i gdy wsiadłem do samochodu, bez problemowo mogłem go odpalić. Od kilku dni drzwi mogę otworzyć za pomocą HF tylko wtedy, gdy przyłożę kartę do klamki (ok 5cm). Tak samo dzieje się z odpaleniem samochodu, jeżeli karta leży np: na siedzeniu pasażera nie wykrywa jej ale jak ją zbliżę do czytnika to odpala (bez wkładania jej do czytnika). Wymieniałem już kilka razy baterię na nową, odłączałem akumulator i nic nie pomaga. Dzieje się tak nie zależnie które drzwi chcę otworzyć (klapa bagażnika również). Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Uszkodzona cewka w karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki25 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 A wiesz może czy taką cewkę można samemu wymienić? Na alledrogo widziałem cewki do kart tylko nie wiem czy to ta i czy trzeba po wymianie jakoś programować kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Tak, to ta cewka. Nic się nie programuje. Potrzebna lutownica że stabilizacją temperatury grota i sprawna ręka. Może wystarczy tylko dolutować zamontowaną. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Karta na zdjęciu to nie jest kart hf a wskazane cewka nie jest od HF tylko od tego żeby działała w czytniku. Edytowane 23 Lutego 2020 przez TheOktik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Tak zgadzam się z kolegą @TheOktik. Robiłem to już tak dawno, że pomyliłem. To jest cewka powietrzna od zapłonu. Na tej płytce nie ma hf. Cewka hf jest prostokątna ( chyba na ferycie). Jak się nie mylę są nawet dwie podobne cewki, których oddzielnie nie można dokupić - tylko przelutowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovad2002 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Mam ten sam problem. Karta musi być bardzo blisko klamek, żeby otworzyć auto (około 15 cm od klamek). Odpalanie samochodu-przyłożyć kartę na odległość 5 cm do czujnika i wtedy działa.Co jest przyczyną ? Wymienić kartę na nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Bateria: w tym aucie licznik nie informuje o konieczności wymiany baterii. Ewentualnie przelutowanie całej karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kop3rs Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 U mnie z 2011 roku na kompie pokazuje informacje że bateria w karcie słaba wymieniłem na nową a mimo to nie zdążę dojść do wlewu paliwa i auto mi się zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi