sekal Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Dzień Dobry, Koledzy powie ktoś coś na temat tego egzemplarza? Na co zwrócić uwagę? Miało malowany tylny prawy błotnik. Jako drugie auto mam lagunę III 2015 ta ma służyć na dojazdy do pracy i kręcenie po mieście. Stąd cieszę się na silnik 1,4 tani rozrząd, brak kzfr, etc.. Czy ktoś kto ma taką megi jest w stanie powiedzieć ile kosztuje np rozrząd? tarcze/klocki? i teraz ważne pytanie. Zdarza się, że te meganki potrafią spłonąć. Na co dokładnie zwrócić uwagę z czego to wynika? takie np dwa punkty z którymi od razu pojadę do mechanika w celu wyeliminowania tego. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-zadbana-ID6CTB22.html#b98a91f0eb Edytowane 22 Lutego 2020 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 2 godziny temu, sekal napisał: Miało malowany tylny prawy błotnik. Do kontroli; - podłużnica tylna prawa, - podłoga bagażnika, - czy auto poprawnie się prowadzi? 2 godziny temu, sekal napisał: Zdarza się, że te meganki potrafią spłonąć. Na co dokładnie zwrócić uwagę z czego to wynika? Poprawnie muszą być zamontowane przewody paliwowe, aby nie spadły w trakcie jazdy, 2 godziny temu, sekal napisał: ile kosztuje np rozrząd? tarcze/klocki? Wystarczy wejść na strony internetowe dostawców części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Dziękuję za pomoc. Jak najlepiej sprawdzić tą podłużnice? Wziąć auto na przegląd? Zobaczyć od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 42 minuty temu, sekal napisał: Jak najlepiej sprawdzić tą podłużnice? 1/ Pobieżnie - to organoleptycznie, 2/ Dokładnie/profesjonalnie - wjazd na płytę pomiarową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Oglądałem tą megankę. Tylna klapa ma problem z otwieraniem, pewnie przetarte przewody w gumie. Kierownica zjechana, możliwe? Przebieg potwierdzony. Sprzęgło bierze na samym końcu, już myślałem, że nie łączy skrzynia. Tylny prawy błotnik malowany, przy naklejce progowej szpachla, ale wygląda ładnie, nie ma pękającej szpachli, czy skórki pomarańczy na lakierze. Boczki drzwiowe takie jak szmaty. W mojej pamiętam, iż były takie gąbczaste, tutaj jak naciągnięte firanki, w tych niskich wyposażeniach tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dnia 22.02.2020 o 09:16, sekal napisał: Zdarza się, że te meganki potrafią spłonąć. Na co dokładnie zwrócić uwagę z czego to wynika? takie np dwa punkty z którymi od razu pojadę do mechanika w celu wyeliminowania tego. Złączka wężyka paliwa do listwy wtryskowej umiejscowiona nad alternatorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latirro Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Do grandtoura ph2 i z silnikiem 1.6 za komplet tarcz i klocków ATE zapłaciłem 1060zl, znajdziesz w moich postach bo niedawno wymieniałem, z tyłu tarcze są z łożyskami i dość słono kosztują, serwis mi liczył 350-450za sztukę na tył, na szczęście jest internet ale jak patrzysz auto za 7-8tysi z mankamentami i przyjdzie jeszcze to zrobić to może boleć Edit. moj temat odnośnie tarcz, są oczywiście tańsze zamienniki ale na czymś oszczędzić trzeba, albo na materiale tarcz, albo kiepskie łożyska siądą pierwsze, jeżdżę głównie w trasie więc wybrałem firmowe, choć prawie 1500 zł z wymianą to wydatek niemały. Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2020 przez latirro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi