matixx13 Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Cześć, Piszę ponieważ mam problem ze spryskiwaczami w mojej Meganie III, nie działają poprawnie. Zgodnie z instrukcją jak pociągnie się za dziwnie spryskiwaczy przednich na 1 sekundę powinny prysnąć i włączyć wycieraczki. U mnie spryskiwacz działa dopiero po przytrzymaniu dźwigni na dłuższa chwilę. Natomiast po przytrzymaniu dźwigni tylnych spryskiwaczy włącza się tylni spryskiwacz razem z wycieraczką i dodatkowo spryskiwacze przednie bez wycieraczek. Zastanawiam się czy to jest wina źle podłączonej pompki spryskiwaczy, czy winna leży gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matixx13 Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 dzięki za odpowiedź. Rozumiem przez to że pompka jest do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszko Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Może tutaj podepnę żeby nie zakładać nowego tematu. U moim przypadku oprócz 4 strumieni że spryskow nad nimi leci jakby drugi, taki w postaci kropel małych. Lecą zupełnie na nic - nad głównym strumieniem, nad szyba. Trafiają na dach i boczne przednie szyby co jest dość denerwujące. I tu pytanie - są przytkane, nie wyregulowane czy pompka coś szwankuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Wiesz, tak na odległość to nie da się jednoznacznie powiedzieć, która z opcji wymienionych przez ciebie jest poprawna. Poświeć sobie latareczką i zobacz czy jest możliwość regulacji. Może coś się przepchało ? Pompka widać działa skro aż takie ciśnienie, jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Macie jakaś pompkę spryskiwacza do polecenia? Jak jest ciepło to jest git ale jak jest mróz to jest słabo. Wymieniłem dysze na mgłowe i jak jest ciepło jest nieźle. Ale przy -2 płyn nie dolatuje do szyby;D A na zwykłych dyszach umyje połowę szyby i mogę jeździć skulony żeby widzieć Tego samego płynu używam peugocie 206 i tam jest złoto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 choćby taką: POMPA PŁYNU SPRYSKIWACZA, SPRYSKIWACZ PRZEDNICH RE Siedlce - Allegro.pl powinna dać radę, jak nie to OE w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Właśnie zastanawiałem się nad OE lub febi. Nie widzę żadnych wzmocnionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Weź OE używkę. Mnóstwo masz od 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Zauważyłem że przy febi pisze że jest jedno stopniowa a przy twojej propozycji pisze że jest dwustopniowa. Chyba się na nią skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Dostawa z pakietem SMART darmowa, także myślę, że kolegi budżetu nie zrujnuje na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 kupiłem, wymieniłem i hmmm. Dalej to samo. Z powodów pogodowych już nie drążyłem tematu bo może napięcie do pompki przysiada. Więc dalej myję pół szyby. I na zwykłej dyszy i na mgłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dmuchnij w ten przewód kompresorem, może się skręcił? Może kamień, bo ktoś lał kranówę? Raczej taka awaria powinna się dać stosunkowo łatwo zlokalizować. Maska nie była robiona u blacharza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dmuchałem kompresorem w wężyk to nic nie zmieniło. Auto miało obcierkę z lewej strony w 2011 roku, ta przynajmniej wynika z dokumentów. Nic mi nie wiadomo o strzale z przodu i nic nie widać na mocowaniach itp żeby coś było robione. Mam też zdjęcia jak auto stało na placu w Francji i na plac trafiło kompletne(sąsiad ściąga auta tylko z tamtego miejsca.) Poniżej filmiki jak spryskuje na zwykłych dyszach i na jednej dyszy mgłowej. Największy problem jest jak są większe mrozy. Wtedy górna cześć szyby zostaje brudna akurat na wysokości oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Ustawiałeś igłą dysze w spryskiwaczu by zmienić na jaką wysokość ma lecieć struga płynu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi