Refild Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Witam Niestety jedna z moich megane 3 idzie niebawem na sprzedaż . rodzinka sie powiekszy i będę potrzebowal nadwozia typu kombi dlatego tez nasuwa mi sie mysl a do Was użytkownicy forum i tych aut.o poradę mianowicie: Zakup megane 3 wypasionej w otwierany dach pakiet gt xenony i silnik 2.0 tce w kombi Czy zakup megane 4 z silnikiem dci w kombi z wersja wyswietlacza zamoast zegarow Jezeli dci to ktory wariant mocy bylby najlepszy obecnie moje meganki ibydwie sa 1.4 tce po chipie i w lpg Z gory dziękuję za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 2 godziny temu, Refild napisał: Zakup megane 3 wypasionej w otwierany dach pakiet gt xenony i silnik 2.0 tce w kombi Silnik 2,0 TCe to najlepsza konstrukcja silnika reno ; - wtrysk pośredni, - zawory ; hydraulika - wymaga markowych olejów, - pasek, - bardzo dobrze współpracuje z instalacją LPG ; - można zagazować tradycyjną instalacją IV generacji z wyższej półki, - KZFR - jest trwałe ; - wymiana przy drugim rozrządzie, ( 200 kkm ) + pompa wody , - turbina – o zmiennej geometrii łopatek, chłodzona wodą ; - włącza się już od 1200 obr./min ; M max = 300 Nm - uzyskujemy już przy 2250 obr/min , - bezawaryjność silnika ; b. duża, - koszty serwisu; - niskie, - dostępność części; b. dobre, jak również bardzo dobre osiągi , - kompresja; 14,0 - 14,5 , - koło 2 - masowe ; - praktycznie niezniszczalne, musiałbyś mocno katować auto, żeby uszkodzić koło, - przy regularnym serwisie; - można przejechać ok; 700 tys km, bez większych napraw, - oleju ; nie bierze, - tuning; szerokie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Auta w zasadzie z innych bajek. Ja bym wybrał MIII GT - jeździ rewelacyjnie, ale musisz się przejechać, jest dość sztywno i nie każdemu to pasuje, a jak pasuje to na zwykłe MIV nawet nie spojrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Ja tez jestem za MIII. Kiedyś zastanawialem sie pomiedzy MIII w kombi i MIV kombi. Wybralem starszy model GT220 i nie żałuję. W MIV jest tylko 205 kucy, wtrysk bezposredni i automat, który mnie nie intetesuje. Co do dci to się nie wypowiadam bo nie jeżdżę dieslami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dzięki panowie za wstępne wypowiedzi, jeżdżę na co dzień 1.4 tce zrobione mapki także jeżeli chodzi o dynamikę to wiem co z czym się je i wiem tez ze 2.0 TCE to legenda i jest dużo więcej frajdy z jazdy ale właśnie dziecko w drodze wiec i zdziadzieć nieco trzeba i czy nowszy model auta z mniej dynamicznym ale zarazem ekonomicznym silnikiem dci nie byłby rozsądniejszym wyborem na powiedzmy 6 lat eksploatacji ? dużo młodsze auto , ledy przód tył , stylistyka i szybciej żonę jestem w stanie namówić , bo megane 3 już mamy jedna zostanie ,a druga pójdzie na sprzedaż, niestety obie w HB 5 drzwi. czekam na użytkowników megane 4 dci jak opinie i eskploatacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Temat o DCi w Megane IV masz tutaj: https://megane.com.pl/topic/82063-renaul-megane-4-silniki-dci/?do=findComment&comment=569212 1.5 DCi spokojnie możesz dłubnąć do 130kM i 300 Nm. W 1.6 DCi jest o wiele większe pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi