dawidknychala Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem Megane III phI Coupe i chciałbym nieco rozbudować swoje car audio. Fabrycznie zamontowana jest navi TomTom Carminat Live, natomiast chciałbym zamontować chiński zestaw na Androidzie (radio + LCD). Okazuje się jednak, że jeśli w samochodzie zamontowana jest fabrycznie navi, to ten zestaw nie będzie pasował (plug&play). Czy ktoś przerabiał już taki temat i wie jak to obejść? Chciałbym zamontować coś takiego: https://allegro.pl/oferta/radio-renault-megane-3-fluence-4-gb-ram-android-8414689131 Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Odezwij się do kolegi cinias. Ma największą wiedzę na ten temat tutaj. https://megane.com.pl/topic/80562-wymiana-fabrycznej-navi-na-android/ Ode mnie taka rada, nie kupuj na aledrogo, bo przepłacisz np. Wysyłka z Niemiec bez cła, nowszy model, niecałe 1200 zł z wysyłką: Android Megane 3 I można znaleźć taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
der Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 cześć, Trochę czasu minęło, wyszły nowe zabawki, ktoś może ma jakiś sprawdzony zestaw z androidem? Fabryka to radyjko z dwoma pokrętłami, po włączeniu przedstawia się jako arkamys 3d, ale gra to fatalnie Plan jest taki aby wymienić głośniki na AS mx165evo2, oczywiście wygłuszyć i dodać coś co wygląda, odpowiednio gra, ale i umożliwia odpalenie Janosika/GM czy zestaw do diagnostyki. Podpowie ktoś? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe9 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Cześć... Minelo troche czasu czas zmodernizowac moja Megane 3 Bose z beznadziejnym tomtom navi. Czy juz moze ktos cos kobinowal by na oryginalnym wyświetlaczu brykal Android? Wiem ze ktos tam w scenicu tak ogarnal ale i sporo innych aut dalo sie unormalnic bez wywalania wszystkich bebechów i instalowania chinskiego zestawu android. Czy np jakis modem android np xiaomi.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoLa Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Cześć, w LIII Bose R-link, próbuje zamontować chinczyka, ale na razie utknąłem na szumieniu z głośników po aktywacji wzmacniacza z poziomu androida. Nie inwestowałem w pudełeczko canbus i kable, docelowo chcę "pro micro" z biblioteka keybord.h zaprogramować by sterowanie z tunelu i przy kierownicy było aktywne. Ale wszystko zalezy od szumu po wzmacniaczu. Edytowane 10 Lutego 2023 przez RenoLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi