Katharsis Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 42 minuty temu, Andrzej-2010 napisał: Ile km auto zrobiło w Twoich rękach? Wielu użytkowników użytkuję auto, trzymając ciągle nogę na sprzęgle - wiedza z autopsji. W moich może 50 tysięcy. Nie wiem jak poprzedni właściciel. 1 godzinę temu, aniewa napisał: Oprócz kwoty za robocizną to nie ma dziwnych rzeczy. Masz wymienione koło dwumasowe, sprzęgło kompletne, wysprzęglik, uszczelniacz wału korbowego, uszczelniacze na skrzyni biegów, kołki do mocowania nadkola bo one są praktycznie jednorazowe. Uszczelniacze warto wymieniać przy okazji wyjęcia skrzyni biegów i mechanik tak właśnie zrobił, moim zdaniem prawidłowo. No mnie najbardziej robocizna zaskoczyła. Sprzęgło niby mi pokazał. Aż mnie kusi wyjąć to sprzęgło. No i ten dźwięk przy odpalaniu po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Swoja droga dodam tylko wlasnie po konsultacji z mechanikiem w Zgierzu bo to moje okolice , za wymiane sprzegla 400zl komplet z wysprzeglikiem, a gdy zapytalem o dwumas to stwierdzil ze jak bebechy na wierzchu to za dobra flaszke doliczy dodatkowo wymiana oleju w skrzynii przy okazji gratis po mojej stronie tylko czesci i olej takze nic jak wrzucić paragonik w ramkę i na ścianę bo mechanik zrobil niezly utarg A ten dzwiek po odpaleniu na wcisnietym sprzegle czy na luzie wsytepuje? I czy jest to swist? Czy jakis inny dzwiek? U mnie na wcisnietym i podczas dodawania gazu na wcisnietym swista obstawiam ze jakas guma sie zsunela moze z wysprzeglika ? Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 No ceny ok, detal z hurtowni. Ale robociznę to x3 policzył może ze względu na koronawirusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Taki śfist bardziej. Nagram Wam i wrzucę dzisiaj. Na luzie czy na sprzęgle tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Az jestem ciekaw czy to ten sam swist co u mnie . Jak auto cieple i zgasze .odpale to swistu nie ma , ale po nocnym spostoju jest i jak juz sie utrzyma ciepla aura to tez ustepuje i mam wrazenie ze jakas gumka sie zsunela na wysprzeglik , ale nie mam kiedy zerknac mysli mialem zawsee ze wysprzeglik jest wewnatrz skrzynii juz w takoch autach Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Refild Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Nie każdy mechanik jest płatnikiem vat, a to już spora różnica, dużo też zależy od lokalizacji , dlatego trzeba pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Wrzuciłem odpalanie na YT U mnie na zadupiu raczej wszystko w normalnych cenach to jest moja druga megana i nigdy bym nie pomyślał, że za taką robotę dam tyle pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi