wujamateo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Witam,mam takie pytanie,czy po nr VIN ktoś da radę rozkodować oznaczenie skrzyni biegów? Albo podpowie gdzie szukać oznaczenia na skrzyni? Proszę o pomoc, ponieważ czeka mnie wymiana sprzęgła i od razu chce wymienić olej w skrzyni, który jest dedykowany do danej skrzyni, a nie jakiś pierwszy lepszy 75w 80. Przy okazji,jeśli ktoś by pomógł rozkodować oznaczenie skrzyni,to może też by wiedział,jaki konkretnie olej jest dedykowany i ile wchodzi to z góry dziękuję. ;) VIN: VF1KZ0V0643283599 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Skrzynia TL4030 Jak już kolega chce dobry olej to (najdroższy) w oddziałach Inter Cars proponuję ten: RAV PSA 75W80 1L Nie pamiętam ile wchodzi, ale weź ze 2-3l 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujamateo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Dzięki wielkie za rozkodowanie skrzyni,ale olej chce wlać taki,jaki miał wyjeżdżając z produkcji,masz możliwość sprawdzania, czy to jest ale nfp,czy nfj?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zadzwoń do ASO i Ci podpowiedzą bo jeden jest właściwy a drugi całkowicie odradzają więc lepiej się nie pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 To po taki olej do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 NFJ jest odpowiednim olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujamateo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Napisałem do sklepu i po nr VIN przysłali, że taki olej jest odpowiedni https://www.skrzynie.com.pl/elf-nfp-75w80-1-litr.html W opisie ,niby ten nfp,można stosować w miejsce nfj,ale szczerze mówiąc,to już zgłupiałem.. Chyba zostanie dzwonić do ASO,ale ciekawy jestem czy tak po prostu powiedzą przez telefon,czy nie trzeba podjechać do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Znacznie łatwiej kupić nfp, kiedyś też potrzebowałem pilnie kupić i właśnie on był dostępny prawie wszędzie a nfj mało gdzie. Osobiście dzwoniłem do ASO i potwierdzili ze ma być NFJ. Wówczas zamówiłem go w ASO ale na luzie kupisz na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 upsss sorki, Inter Cars ma jeszcze droższy, CASTROL, bo to cena za 0,5l SYNTRANS TRANS.75W90 0,5L W karcie piszą, że pełen syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 NFJ ma wyższą lepkość niż NFP. Sam do MII wlałem NFJ. Po wymianie delikatnie lżej pracuje lewarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujamateo Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Dzięki za pomoc, zamówię NFJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi