CrookedCop Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć wszystkim, chce żeby mój GT brzmiał jak na GT przystało, w końcu nazwa zobowiązuje. Na pierwszy ogień został wycięty środkowy tłumik jednak nie dało to zadowalających efektów, zaraz po tym poszedł końcowy i to było prawie to czego szukałem. Fajne brzmienie, strzały z wydechu po odpuszczeniu gazu, jednak był ciut za głośny a na autostradzie efekt drona. Zakupiłem kompletny wydech z Rs'a, założyłem i... nic, brzmi jak stock. Teraz pytanie, który tłumik wyciąć ? Słyszałem że środkowy odpowiada za to by wyciszyć nie chciane dźwięki i pozbyć się drona, jednak jego wycięcie jest typowym modem w Meganach, końcowy za to boję się że będzie za głośno. Kolejne moje pytanie to co wpływa na brzmienie w tce 250 w odróżnieniu od tce 180 ? Różnią się mocą, korbami, tłokami, turbo, wtryskami i intercoolerem ale które z nich mają wpływ na brzmienie wydechu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Kolego powiem Ci najprostszy wiejski tuning wydechu końcowego. Weź wiertarkę i przewierć wydech całą puchę od wlotu do wylotu. Jak chcesz głośniej to przlecisz większym wiertłem i tyle w temacie. A skoro wybebeszenie jest za głośne a wiejski tuning Ci nie odpowiada to tylko prof przeróbka ale to już będą koszty większe do kupna wiertła Edytowane 28 Czerwca 2020 przez jackowskipatryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybuuu1 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Cześć, sorki że odkopane trochę, ale mam pytanie czy masz może jakiś filmik jak to chodziło bez środkowego i końcowego? Fajnie gdybys podesłał jakieś fotki w jaki sposób miałeś to pospawane jeśli oczywiście posiadasz takowe ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrookedCop Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Wyślij mi we wiadomości maila to podeślę ci filmik bo tutaj nie przejdzie, w tej chwili siedzi wydech Rs i wycięty końcowy, tylko tym razem nie był spawany a ze starego setupu niestety nie mam żadnych zdjęć. Generalnie tce180 z wyciętymi tłumikami brzmi dokładnie tak : Mój brzmiał identiko, fajnie burczy ale jest dron na autostradzie i moim zdaniem trochę za dużo hałasu robi jak na te osiągi. Ja proponuję wyciąć najpierw sam tylny i wtedy zdecydować czy jest git czy ciąć kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Tak tylko przypomnę, zanim przesadzicie, że są określone normy dB jakie mogą się wydobywać z "auta" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi