moomintroll Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Witam, kupiłem Megane IV 1,5 dci, 2016r. Zmieniłem baterię w kluczyku (to nie jest karta tylko kluczyk z grotem) i pilot przestał działać. Wychodzi na to, że pilot został rozkodowany bo immobilaizer nie pozwala odpalić auta. Czy w domowych warunkach da się jakoś zaprogramować ten kluczyk? Czy potrzebuję kod i kabel do kompa? (skąd wziąć kod kluczyka/immo?) I pytanie nr 2: klakson raz działa, raz nie działa. Na 10 wciśnięć zadziała raz. Gdzie szukać przyczyny? Poduszka jest wpięta na zatrzaski czy na śruby? Gdzie jest syrena w tym aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moomintroll Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Co było naprawiane w tym samochodzie ? Klakson jest pod poduchą . Kluczyk można zaprogramować. Jeśli działa 2gi mozna zrobić klona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Poduszka jest na zaczepach. Wymiana baterii to czynność obslugiwa pojazdu więc nie potrzeba do tej czynności serwisu. Być może coś innego blokuje rozruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moomintroll Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) No blokuje, brak immo. Kostka immobilaizera jest wdrukowana w płytkę. Ma to jakieś znaczenie? Czy jest tam przylutowana bo ma połączenie z czymś czy ją tam przylutowali bo im się tak uwidziało? Po otwarciu kluczyka i wymianie baterii nie działa. Padła kostka immo? w 3 letnim aucie? To z czego to jest zrobione? Programowanie kluczyka? Jak? Metody internerowe nie działają. Nie mam żadnych kodów kluczyków. Klakson - kable pod poduszką są ok. nie widać przetarć, załamań przewodów. W tym aucie klakson działa tylko u góry serca kierownicy? Bo w większości normalnych aut działa na całym sercu kierownicy. w tym, z tego co widzę, tylko u góry. o ile zadziała. @Komarek, nie wiem co było naprawiane bo nie znam historii tego auta. poprzedni właściciel też nie zna. teoretycznie. W praktyce przód był robiony bo lampy były zmieniane, poduszka przynajmniej kierowcy zmieniana. Którędy idą przewody od klaksonu? Nie znalazłem nigdzie obrazka jedynie ktoś napisał, że syrena jest pod zderzakiem. Potwierdzi ktoś to info? Edytowane 9 Lipca 2020 przez moomintroll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Klakson jest w okolicy emblematu co nie zmienia faktu że aby się dostać do niego trzeba zdjąć zderzak. "Zasilanie" styków klaksonu jest poprzez mechanizm zwijacza pod kierownicą. Ja bym zdjął osłony pod kiera i obejrzał wiązkę immobilisera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 2gi klucz działa ? Żeby się dostać do klaksonu , trzeba zdjąć zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbalawajder1 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Megane 4 klakson jest po stronie pasazera w zderzaku. Trzeba odkręcić kluczem 7 zaślepkę od spodu i po włożeniu ręki już poczujecie klakson. Podłączenie standardowe bez żadnych wtyczek. Odkreca się go kluczem 13 Dnia 10.07.2020 o 04:24, szwagier24a napisał: Klakson jest w okolicy emblematu co nie zmienia faktu że aby się dostać do niego trzeba zdjąć zderzak. "Zasilanie" styków klaksonu jest poprzez mechanizm zwijacza pod kierownicą. Ja bym zdjął osłony pod kiera i obejrzał wiązkę immobilisera. Nie jest pod emblematem tak jak w Megane 3. Jest na dole pod zaślepka od spodu zderzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi