juras11 Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Witam.Mam problem z klimatyzacją automatyczną dwustrefowa megane iii 1.5 dci 2009 r. Klimatyzacja napełniona czynnikiem , działa prawidłowo w określonych warunkach czyli gdy temperatura otoczenia nie przekracza 25 stopni ,jednak jak auto postoi na parkingu 8 godz i temperatura powyżej 25 stopni klimatyzacja nie chłodzi. Podobnie na trasie klima działa a po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów przestaje chłodzić. Pomaga kilkukrotne włączenie i wyłączenie klimy ale też nie zawsze. Wszystkie te złe objawy przy wysokiej temperaturze otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Może zamarza ?, słychać syczenie z nawiewów ? jeśli tak to nieszczelna jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Zamarza parownik. Pewne, jeśli wyłczenie i odczekanie kilkunastu minut uzdrawia na jakiś czas sytuację. najczęściej dzieje się tak przy niskim poziomie czynnika, wypadało by jednak sprawdzić szczelność układu, skoro była napełniana niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Mi tak zamarzał zanim doszedłem do tego, że jest nieszczelność. Teraz układ szczelny i klimatyzacja w trasie 6/7h non stop 19 stopni i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 u mnie było podobnie bo jak sie okazało bylo 60/500g odczynnika. Ponoc szczelna, przynajmniej tak pokazała maszyna podłączona do samochodu. Aczkolwiek nie wiem kiedy poprzedni właściciel robił serwis klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Na maszynie, moja też była szczelna , niestety po nie długim czasie wyszło co innego. Nie bawiłem się w łatanie i dziadowanie, zamiennik nissensa włożyłem i mam święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 zamiennik czego ? przeceiz nieszczelnośc moze byc w wielu miejscach prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 2 minuty temu, Quentin88 napisał: zamiennik czego ? Chłodnicy, więcej nieszczelności nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 jaki koszt ? bo mi majster mówił ze nie podoba mu się ze ma wgniotły od kamieni może będzie trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) Coś około 600zl wyszło mnie razem piwkiem które wypiłem przy wymianie i nabiciem klimy od zera i ozonowaniem. Stara chłodnica na zdjęciu Edytowane 6 Lipca 2020 przez czik3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 1 godzinę temu, czik3n napisał: Papuga ale za co konkretnie 600? bo mówiłeś ze kupiłeś chłodnicę, wiec zasugerowało mi to ze sam tez sobie zamontowałeś. Proponuje zapoznać się z regulaminem forum odnośnie cytowania. Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 600zł koszt łączny- całość jest opisana tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras11 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 cały układ szczelny przez rok ubyło 30 g według speca od klimy to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2025 Sorki że tutaj. Jestem w trasie. Proszę o podpowiedź lub jakiś link z podobnym problem. Klima automat. Obojętnie jaka temperatura nastawiona na chłodzenie w trybie auto Nawiew wieje raz mocno, raz słabo. Z nawiewów raz ciepło,raz zimno. Jeśli ustawię siłę nawiewu ręcznie to chłodzi normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi