Refild Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Witam, rodzina się powiększa , szukam i szukam meganki w kombi model 3 2.0 tce ale jak jest to słabo utrzymany i z wyciekami na klawiaturze zaworów. Wpadła mi w oko megane 4 dci 90 km kombi , wiem ze to nie jest silnik do wyścigów , ale czy zapakowując bagażnik male dziecko i żonę dam rade bez denerwowania się takim silnikiem komfortowo dojechać nad morze ? czy raczej głownie do miasta przez ten brak mocy ? jak z eksploatacja takiego silnika ? spalanie , problemy ? obecnie jeżdżę megane 3 1.4 tce wiec pewnie odczuje różnice Regulamin pkt. 5.6 -Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Formuła 1 to to nie będzie ale z kompletem pasażerów nie ma problemu aby pogonić go do 150 ,spalanie w mieście ok.5,5 na trasie zależy od prędkości ale spokojnie można zejść poniżej tego tak w okolice 4,5 l.To jest w Capturze ale silnik i moc jest ta sama. Edytowane 19 Lipca 2020 przez Krzychu Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Miałem 1.3 CDTI w oplu astrze HB w wersji 90 km. Było słabo a co dopiero kombi. To chyba nie jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi