Bazyl123 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Witam, ktoś może wie jaka jest w takim radiu końcówka mocy i może wymieniał na mocniejszą ? Jeśli jest np. TDA7384 to można zastąpić TDA7560 (ktoś ponoć w innym radiu samochodowym to przerabiał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe2009 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 CIekawy temat. Ktoś , coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior88 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Tez bym się chętnie dowiedział. Robiłęm taki manewr w Lagunie II i w Megance 2. Poprawa grania niesamowita. Ciekawe jak sytuacja wygląda w Megane 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio290 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Kolega z pracy wymienił sobie w Megane I układ na mocniejszy w przypływie fantazji. Zasadniczo fabryczne głośniki są pierwszą rzeczą do wywalenia z auta. Zaczynałem od konwertera hi-low, a skończyłem na całym setupie: Radio: Alpine CDE-178BT Przód: Focal PS165 V1 Amp: Alpine PMX-F640 Ma ktoś radio do rozebrania i wrzucenia zdjęcia płyty głównej? Można próbować dobrać układ po wyprowadzeniach, a nie udało mi się znaleźć żadnej serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior88 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Radio rozebrałem. Siedzi tam końcówka TDA 7563. Końcówka niestety została, nic lepszego się nie wrzuci. Wrzuciłem zamiast kondensatora na zasilaniu 3300 uF, 6800uF bo tylko taki miałem pod ręką - dynamika skoczyła o jakieś 5-10%, bez szału w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi