defix Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Cześć, wyje mi któreś łożysko, dokręcając w lewo jest głośniej, więc z prawej. Z przodu po wymianie bez zmian, wychodzi, że tył. Tarcze mają po 8mm i wyglądają zdrowo, szkoda teraz wywalić 600zl na komplet z tego powodu. Czy wymieniał ktoś samo łożysko? Macie jakieś numery? Jak przeglądam sklepy z częściami to slabo to wygląda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Podmień koła - nie które opony podczas pewnego zużycia zaczynają wyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Jeśli zmiana kół nie pomoże powinieneś sprawdzić, czy przypadkiem nie było uderzenia bocznego (np o krawężnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defix Opublikowano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 To nie tyle wycie, co wysoko obrotowe chrobotanie, w durgim aucie mam bardzo podobny dźwięk i jest to łożysko. Opony przejechałem ręka i nie wykazuja oznak wyzabkowania. Zastanawiam sie nad wymiana samego lozyska w tarczy, ale nie moge znalezc niczego dobrej marki(snr, skf) online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 dobre łożysko kosztuje 70% wartości nowej tarczy do tego wybicie i wciśnięcie nowego , robocizna nerwy , czas wychodzi jednak , że lepiej kupic nowe tarcze. Może tłoczek nie odbija i szoruje klocek po tarczy ? skoro masz 8mm tarcze to jest nowa tarcza bo tyle ma nowa wiec czemu miałaby wyć ? tak jak koledzy piszą, to ze przejechałeś ręka to stwierdzenie jak teraz teleporada lekarza , nowe opony musza się zetrzeć żeby hałas ustąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defix Opublikowano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Zapytałem, czy ktoś na namiar na łożysko, a nie poradę czy warto wymieniać wszystko, czy nie. To nie jest dźwięk wyząbkowanej opony. W swoich autach większość rzeczy naprawiam sam, więc mam też trochę obycia z dźwiękami. Jeżeli ktoś jednak ma konkret to będę wdzięczny za podpowiedź. @edit Ponieważ słyszałem huczenie z przodu to nie dawało mi to spokoju i przyjrzałem się łożysku, które jest w łapie podpory półosi. Luz na boki po kilka mm i lekkie cykanie przy obracaniu koła - zdiagnozowane, czekam na wymianę. Temat do zamkniecia. Edytowane 11 Września 2020 przez defix aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam_1 Opublikowano 13 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Miałem podobny problem w swojej Megane 3 1.4 tce. Przy skręcie w prawo nie było słychać huczenia a jak w lewo się skręcało to się nasilało. Okazało się, że uszkodzone jest tylne łożysko prawego koła, które notabene jest zintegrowane z tylną tarczą.... (na pewno wymienne samo łożysko). Koszt kompletu z klockami na tył kosztował ponad 600 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi