n1x0n Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Witam Zakupiłem ostatnio interfejs iCar Pro oraz apke CarScanner. Jest w niej funkcja Monitorowania ECU które pokazuje błąd jak w załączniku - Monitor katalizator Bank 1 MID$21 wartość 658. Czy błąd ten może oznaczać uszkodzoną lambde za katalizatorem? W ECU czysto, żadnych aktualnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Ten program jest ogólnego przeznaczenia i nie bardzo się sprawdza w Renault. Zainstaluj pyclip i dokładnie posprawdzasz cały samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1x0n Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 W dniu 17.10.2020 o 12:46, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Witam, późno ale rozwieję swoje i kolegi wątpliwości. Jednak program Car Scanner nie jest tak do niczego i jednak rozumie parametry Renaty (Torque zresztą też). Z mojego pierwszego postu wdać że było coś jest nie tak z katalizatorem albo drugą lambdą. Kupiłem ostatnio dwa preparaty z Liqui Moly do czyszczenia kata (numery produktu 8931 oraz 7110) Ten drugi wlewa się do baku. Z pierwszym jest więcej zabawy bo trzeba go rozpylać w dolocie (najlepiej na przepustnice, obroty 2-3tys). Po takim zabiegu parametry wyglądają tak jak na screenie wiec chyba sukces ale zobaczymy po kilku dłuższych trasach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Ja nie mam wątpliwości. Ten program jest zamiast, chociażby patrząc na interpretację błędów dla Renault, ale każdy ma swój wybór. Mam go w smartfonie i na szybko mogę pomóc każdemu w drodze, co zresztą czynię. Tak jak prędzej napisałem do romba używam pyclipa - warunek, że musi być dobry Elm, ale ten jest również wymagalny do współczesnych Japończyków. Cieszę się, że sobie sam poradziłeś ze swoim tematem oby skutecznie i na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonic Opublikowano 19 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Witam. Od niedawna mam podobny problem. Pojawiająca się po 3 uruchomieniach lampka "check engine" z błedem P0420. Brak jakichkolwiek innych objawów. Podobnie jak na początku tego tematu sprawdziłem wyniki testów i wartość "monitor katalizatora bank 1" u mnie wynosiła 10-11. (nie wiem jaka to jednostka). Po użyciu preparatu do czyszczenia katalizatorów LM7110 wartość spadła do ok 5-6. Jaka jest wymagana wartość aby sterownik "zaliczył" test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 2 godziny temu, simonic napisał(a): Pojawiająca się po 3 uruchomieniach lampka "check engine" z błedem P0420. Brak jakichkolwiek innych objawów. Błąd P0420 – zdolność katalizatora do usuwania szkodliwych składników; - poniżej wymaganej wartości - katalizator nie działa prawidłowo, Może sugerować ; - uszkodzenie wkładu katalitycznego, - nieszczelności układu wydechowego; np.; łącznika elastycznego przed katalizatorem, - awarię; - sond lambda, wtryskiwaczy paliwa, termostatu, czujnika temperatury płynu chłodzącego silnika, - świece zapłonowe, cewki - do kontroli, - niewłaściwy kąt wyprzedzenia zapłonu, - brudny filtr powietrza, - syfiaste paliwo, - spalanie oleju silnikowego - elektrozawór kzfr uszkodzony, Należy podpiąć clipa - aby dowiedzieć się więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi