Mr.Black Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witam dzisiaj podczas dzisiaj gdy jechałem zaczoł mi się ulatniać dym spod maski i pojawił się metaliczny dźwięk po sprawdzeniu w domu wydaje mi się że jakiś wężyk się uszkodził prawdopodobnie ten bo dźwięk dolega z jego okolicy, stąd mam pytanie od czego to jest wężyk i czy może być on winowajcą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Mówisz o wężyku, czy o tej grubej rurze do turbo? Coś tu mi się nie podoba, jakiś nieład jest. Rano zerknę do siebie i dam Ci znać. Mam co prawda 110KM, ale tu nie powinno być różnicy. Nikt Ci przy tym silniku ostatnio nie grzebał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Black Opublikowano 25 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Chodzi o ten czarny wężyk z centralnej części zdjęcia a silnik to jest ten sam 110km i nie nikt jeszcze nie grzebał auto zostało jakieś 2 tygodnie temu sprowadzone z niemiec wróciło na własnych kołach pokonując trasę około 700km i wszystko było okej a jeżeli choci o ten odczepiony wężyk to ja to zrobiłem żeby lepiej było widać Regulamin forum się kłania. pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Rano po bułki wyskoczę to zerknę, a on nie jest przetarty, bo jakoś tak wygląda?? Nie uruchamiałeś go? Trzeba tam przyłożyć palec, czy to nie jest dziura. Chyba da się z dużym prawdopodobieństwem ustalić czy gumowy wężyk ma dziurę czy jej nie ma? Nie wiem jaką funkcję ten przewód pełni. Wygląda na element związany z recyrkulacją spalin. Jest uszkodzony to trzeba go wymienić i tyle. Tak jak patrzyłem u siebie to jest bardzo w porządku, bo nie ma miejsca styku z czymkolwiek innym. Nie wiem także, jak mogło dojść do jego uszkodzenia. Edytowane 25 Października 2020 przez omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Black Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Dzisiaj po dokładnym wykreceniu i sprawdzeniu wszystkich wężyków (ten ze zdjęcia okleiłem taśmą bo miałem co do niego wątpliwości) okazalo się że spaliny wyrastają się z miejsca łączenia tej metalowej z gumową. I teraz nie wiem czego to może być objaw Regulamin forum się kłania. pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Wewnątrz tego połączenia jest specjalna uszczelka wargowa. Ciśnienie tłoczonego powietrza dociska ją do rury. Wyjmij metalową agrafkę i sprawdź jej stan tej uszczelki. Agrafkę wyciągnij w górę około 2 cm i połączenie powinno się rozłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi