nowy1982 Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Witam prosze o pomoc z jakimi momentami dokrecamy cewki , świece oraz kolektor dolotowy i czujnik wału oraz czujnik zmiennych faz . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Takich informacji szukaj w serwisówce do tego auta, tutaj możesz ją pobrać LINK Ale z tymi momentami dokręcania czujnika czy elektrozaworu to chyba trochę przesada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 cewki wciska się na świece i zabezpiecza się śrubą, żeby nie wyskoczyły, to moim zdaniem nie wymaga aż klucza dynamometrycznego, bez przesady, chociaż instrukcja serwisowa przewiduje moment dokręcenia śrub mocujących cewki. Czujnika wału nie znalazłem (może nie istotny), znalazłem coś takiego jak "zaślepka przestawiacza koła wałka rozrządu" ale nie wiem czy tu chodzi o czujnik zmiennych faz, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 5 godzin temu, prezes72 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Czy mozesz mi podesłac link do pobrania takich danych? REGULAMIN forum się kłania. pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) kolega droopy wcześniej dał ci link, ten sam, a jak chcesz więcej ciekawych rzeczy to wejdź w zakładkę "Pliki" Edytowane 14 Listopada 2020 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 14 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 1 godzinę temu, prezes72 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Nie mogę tam znaleźć tych tematów 17B w tym co jest?? REGULAMIN forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 "Zaślepka przestawiacza koła wałka rozrządu" znajduje się na kzfr wpierw przykręca się je nakrętką do wałka rozrządu a potem wkręca się zaślepkę tego koła na torx, w sumie taki dekiel zabezpieczający przed wyciekaniem oleju z koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 W komplecie jest oring uszczelniający zaślepkę przed wyciekaniem oleju pod ciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, nowy1982 napisał: Nie mogę tam znaleźć tych tematów 17B plik trzeci od dołu, o takiej nazwie MR364MEGANE1.pdf 15 MB Edytowane 14 Listopada 2020 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ja myślałem, że autor tematu pisząc czujnik zmiennych faz miał na myśli ten elektrozawór KZFR, tam jedna śrubka jest, bawienie się z momentem jej dokręcania to raczej trochę nadgorliwość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi