Jeanik001 Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 A czy może to być wina elektrozaworu turbo ... ? Wiem.wiem strzelanie.po.omacku Nie nie ja to..Wielkopolski także.nie.ma.szans do.wawy jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Do połączenia z silnikiem potrzebny jest Elm 327 na chipie PIC18F25K80, program Pyclip, Torque, ecutweaker lub ddt4all na windows. Najlepszy jest clip ale trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 A powiedzcie chłopaki... Takie pytanie neido może głupie... Usunąłem błędy ostatnio przez ten obd 2 i telefon. Na jutro jestem umówiony do innego mechanika. A ta zaraza jak na złość nie zapaliła się od niedzieli. Mam na myśli błąd i komunikat AWARIA SILNIKA.. Czy w takiej sytuacji tamte stare błędy pozostają w pamięci silnika ? Odczyta je facet jutro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Wydaje mi się, że nie. Zrób cokolwiek, wymień ten sterownik, jakiś czujnik, bo tak będziesz buksował w miejscu Nie jestem zwolennikiem takiej metody naprawy, ale ona jest jednak dość skuteczna, choć fakt, może kosztować. No, aż tak dużo tych elementów nie ma. Ruszałeś w ogóle samymi wiązkami silnika? Mała szansa, ale zdarza się. Edytowane 24 Listopada 2020 przez omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Cholera to jutro nic nie ustali://?? /\/\/\/\/\/\/\/\/\ Nie nic nie tykalem jezdzielm było wporządku REGULAMIN Forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Auto po mechaniku . Twierdz że wszystko wporządku i prawdopodobnie wtryski... Narazie wlałem środek czyszczący i zobaczymy co będzie.. jeśli nie pomoze to regeneracja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jak to wtryski SIEMENS to mało prawdopodobne, że one winne. Po drugie, one nie podlegają regeneracji. Choć widzę, że mechanik idzie podobną koncepcją co i ja, co mnie usprawiedliwia a także cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 2 godziny temu, Jeanik001 napisał: Auto po mechaniku . Twierdz że wszystko wporządku i prawdopodobnie wtryski... Narazie wlałem środek czyszczący i zobaczymy co będzie.. jeśli nie pomoze to regeneracja... Miałem tę samą usterkę. Winna była membrana sterująca zmienną geometrią turbo. Objawy identyczne jak u Ciebie, ten sam numer błędu. Najśmieszniejsze, że też trafiłem na kiepa, który chciał wtryski wyciągać. Pisałeś, że jesteś z Wielkopolski, więc może nawet mówimy o tym samym warsztacie, bo ma w Poznaniu dobrą renomę jeśli chodzi o francuzy. W razie czego mogę Ci dać namiar na gościa, który mi wówczas pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ale miałeś jakies objawy w trakcie wyskoczenia błędu awarii ?bo o u mnie zero... Tyle tylko że się awaria silnika zapala nic nie trafi mocy nie szarpie itp 2 godziny temu, omega napisał: Jak to wtryski SIEMENS to mało prawdopodobne, że one winne. Po drugie, one nie podlegają regeneracji. Choć widzę, że mechanik idzie podobną koncepcją co i ja, co mnie usprawiedliwia a także cieszy Wtryski delphi Dziwi mnie opis bledu .... Bo nr p0299 to bardziej właśnie.pasuje pod.turbo... ale opis do błędy... OBWOD WTRYSKIWACZY wskazywałby faktycznie na wtryski chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Komunikat "Ryzyko awarii silnika", wyłączał się tempomat i tyle. Poza tym auto jeździło normalnie. Mało tego, błąd wyskakiwał tylko przy szybkiej jeździe po autostradzie, mi akurat pojawiał się na trasie w Niemczech w górzystych rejonach, kiedy z autostradową prędkością jechałem pod górę. Wracał po skasowaniu za każdym razem w takich samych okolicznościach. Po powrocie do domu zrobiłem autem jeszcze kilkaset kilometrów w trasie i po mieście - nie udało mi się go ponownie wywołać, bo nie było ku temu warunków. A i jak masz Megane III Ph II to mało prawdopodobne, że masz wtryski Delphi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 22 minuty temu, Jeanik001 napisał: Dziwi mnie opis bledu .... Bo nr p0299 to bardziej właśnie.pasuje pod.turbo... ale opis do błędy... OBWOD WTRYSKIWACZY wskazywałby faktycznie na wtryski chyba ? Błąd ewidentnie dotyczy regulacji-odczytu doładowania a to że jest umieszczony w układzie wtryskowym to normalne. Układ wtryskowy to nie tylko wtryskiwacze. Masz dwie rzeczy biorące w tym udział. 1-zawór regulujący ciśnienie doładowania umieszczony obok skrzynki akumulatora o którym pisał @Jottar , możesz go wyciągnąć i po zdjęciu górnej osłony wyczyścić filtr z gąbki. Może pomoże może nie. Nie wolno pomylić rurek podciśnienia zasilających ten zawór. 2-czujnik odczytujący ciśnienie i temperaturę umieszczony na rurze przed przepustnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ten zawór regulujący ciśnienie to masz na myśli elektrozawór turbiny tak.. ? Nad Aku po lewej stronie No Megane 3 2010 1.5 2 minuty temu, Jeanik001 napisał: Ten zawór regulujący ciśnienie to masz na myśli elektrozawór turbiny tak.. ? Nad Aku po lewej stronie No Megane 3 2010 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 A czy czarny dym... Ten może mieć. Tym coś wspólnego...?? Przy wymianie tego elektro zaworu trzeba go adaptować przez kompa ?? Może zaryzykuję jak się znów zaświeci błąd i wymienię go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Czarny dym to dużo paliwa mało powietrza. Zaworu nie trzeba adoptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi