Jottar Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ale oprócz tego chyba jest ten zawór wykonawczy, który jest częścią turbo. I z tego co pamiętam to on właśnie u mnie walnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Tak, tym zaworem wykonawczym jest gruszka sterująca sztangą turbiny sterowana podciśnieniem generowanym przez wcześniej wymieniony elektrozawór. Problemem może być również stawiająca zbyt duży opór sztandze kierownica turbiny, potrafi zajść nagarem i wykonuje ruchy w mniejszym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 2 minuty temu, aniewa napisał: Tak, tym zaworem wykonawczym jest gruszka sterująca sztangą turbiny sterowana podciśnieniem generowanym przez wcześniej wymieniony elektrozawór. O to to to. I to u mnie walnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Poczekam co się będzie działo czy ten środek do czyszczenia wtrysków pomoże.. jak będzie sytuacja z awaria się powtarzać wymienię elektrozawór... Ale dymienie na czarnonto chyba bardziej problema wtryskami albo coś ..M?czy ten zawór może mieć ten coś wspólnego. Sorry trochę zielony jestem.... A zaczynam się stresować że wtopilem. Z kupnem.megany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ja w końcu nie wiem co Ty masz za silnik. Możesz przesłać VIN? Lub zrobić te zdjęcia pompy i wtryskiwaczy? Tak jak kolega Jottar zaznaczył, raczej niemożliwe że są to DELPHI. Te turbiny też są pancerne, ale... co możesz sprawdzić za darmo "rencyma" to to, czy chodzi poprawnie sztanga w turbinie. Może faktycznie sterowanie lub gruszka są walnięte? Ten ruch da się łatwo zweryfikować. Jak Ty nie masz tego czucia, to bez problemu sprawdzi to mechanik. Ten środek to pomoże pewnie tyle, ile umarłemu kadzidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Vin Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Jeanik001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Silnik k9k 830 o mocy 85 KM, pompa delphi, wtryskiwacze delphi, fap. Reszta to samo co 836. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 No właśnie mm FAP... Ja juz..... Nie wiem czy on ma fapq czy nie jeden gada że ma drugi że nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Po VIN ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Brak słów jak się człowiek nie zna na motoryzacji to Zal.. ale chcoiaz fakt twój że delphi faktycznie wtryski... Coś ciekawego jeszcze wyczytałes po vin-ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Przetłumacz wGoogle: https://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check?su=hr2qzsfeof4o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Sam już nie wiem. I teraz wprafajac do tematu awarii błędu... Myślisz że poczekać wyjechać ten zbiornik paliwa z tym środkiem liquid Moly ... Czy wymienić ten elektrozawór jeszcze ... ?w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Trudno powiedzieć co masz robić, zrób najpierw bezkosztowo to co radzi @omega, sprawdzić sztangę czy lekko pracuje, potem wężyki podciśnienia, możesz podmienić -wymienić elektrozawór obok aku. Gruszkę stosunkowo trudno zdiagnozować bez jej zdejmowania. Można to zrobić pompką podciśnienia ale już robota dla kogoś kto ma o tym pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Wiesz co, to jak to jest osprzęt DELPHI to jak cokolwiek dojdziesz do ładu, sprzedaj auto. Nie jest to jakaś pochopna, czy złośliwa rada. Z tym systemem będziesz wpadał z problemu w problem. Szkoda kolego, że nie zajrzałeś tu przed kupnem, na pewno ktoś by Cię ostrzegł/doradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanik001 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Mówisz że to są taki bubel...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi