Thenaturat2 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Żona w swojej Megance ma radar( ten za atrapą). Ostatnio jechałem i ustawiłem tempomat na 70km/h. Przede mną jechał tir, a auto nie chciało samo wyhamować. Musiałem sam wcisnąć pedał hamulca. Czy w tym przypadku nie powinno być tak ze radar utrzymuje stałą odległości? Mam u siebie w innym aucie taki radar i nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Jak sam napisałeś ustawiłeś tempomat na 70 km/h. Tempomat nie używa radaru, a jedynie utrzymuje wybraną przez Ciebie prędkość. Aktywny tempomat włącza się przyciskiem po lewej stronie na kierownicy. Jeśli nie masz tam takiej funkcji to znaczy, że w tej wersji nie ma aktywnego tempomatu, a radar (kamera) służy jedynie do zczytywania znaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thenaturat2 Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Kamera jest pod lusterkiem. A radar jest za przednim grilem. Taką mam kierownicę https://allegro.pl/oferta/kierownica-renault-megane-iv-9833520147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Auto z ta kierownicą nie ma aktywnego tempomatu. Po lewej stronie między R a O powinien być przycisk. https://images.app.goo.gl/zYnsj6NpALmEPn3m7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thenaturat2 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Dzięki za odpowiedź. Już wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi