Sajmonowski Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Czołem. Czy któryś z użytkowników zacnego powozu Megane IV 1,2 TCE spotkał się z takim problemem: Autko śmiga aż miło a dziś stoję pod sklepem i dzieją się takie rzeczy: 1 błąd skontroluj układ wtrysku paliwa (auto chodziło normlanie) 2.Po ruszeniu przejechaniu jakiś 500m kolejny błąd skontroluj układ ESC i trzęsie budą, silnik chodzi co najmniej dziwnie, słychać jakby klepanie zaworu, auto jedzie z dużym problemem. 3. Zgasiłem auto i odpaliłem to dorzuciło mi komunikat skontroluj system start/stop Przebieg 28k km Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zobacz pod maskę czy jakiś gryzoń nie pogryzł okablowania w komorze silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jakby klasyczna cewka. Napisz co było przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Siema. Na drugi dzień po problemach które wystąpiły, wsiadłem do samochodu w celu podjechania do salonu, odpaliłem a błędy zniknęły jak gdyby nigdy nic. Na jutro jestem umówiony do serwisu Renault w Lubinie i zobaczymy co powiedzą. Zgłaszałem im jeszcze parującą lewą przednią lampę i skrzypienie zawieszenia z przodu. Mają wszystko sprawdzić (auto na przedłużonej gwarancji). Dam znać co wyszło Cześć Wizyta w salonie zakończyła się: 1. Przeprogramowaniem bliżej nieznanego mi sterownika ( póki co auto jeździ normalnie) 2. Stwierdzeniem, że lampy parują bo taka jest pogoda i to jest normalne zjawisko (fakt faktem lampy po włączeniu odparowują ale łezka jest cały czas zaparowana) 3. Przesmarowaniem "czegoś" w zawieszeniu i problemu wg.ASO nie ma - oczywiście skrzypi jak skrzypiało 4. Stuki przy zmianie biegów dla serwisu są niesłyszalne/niewyczuwalne No i to tyle z wizyty w salonie, w styczniu przegląd więc może zgłoszę to wszystko jeszcze raz aczkolwiek nie liczę na żadne rewelacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Witam miałem ten sam problem praca na 3 cylindry brak mocy gaszenie i odpalanie nic nie dało po postoju ok 30 minut problem zniknol. Ostatnio byłem a 4 przeglądzie w serwisie wymienili mi świece ale co jest najlepsze że po zgłoszeniu problemu w pamięci nie zapisały się żadne błędy. Serwis stwierdził że przyczyną mógł być akumulator bo według serwisu nadaje się do wymiany jeżeli kiedyś się pokaże ta usterka to pewnie zmienię akumulator ale jak na razie cieszę się z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi