Renia08 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Szybko i na temat. Zawory? Czy szukać dziury gdzie indziej? Dodaje nagranie. 20201201_234215.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Cewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Skąd pomysł, że cewka? Na zimnym mniej słychać, ale jak się rozgrzeje po chwili to już brzęczy. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez Renia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Załącznik ponad 450mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Bo to wideo nagrywane telefonem. Tak mi zajmują filmiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Wrzuć to na YouTube to się załaduje normalnie. U mnie po dwóch minutach załadowało się kilka sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Teraz powinno wszystko grać. Wiadomo, cudów od was się nie spodziewam. Na zimnym jednak też słychać. Dźwięk ewidentnie jest z silnika nie z elementów obok czy jakiś inny luźny element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Ja niewiele słyszę; - brzęczy a może cyka, - to najczęściej objaw - nie trzymania elektromagnesu w elektrozaworze kzfr, - należy osłuchiwać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Brzęczenie jest tylko w jednym zakresie obrotów, a a dokładnie lekko ponad 2k. Później znika całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 nie wiele słychać. tez mam mam jakieś brzęczenie w okolicy 2,2k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Mocno słychać przecież. Dokładnie 2.2k obrotów. Jakby coś metalicznego waliło o coś. Na początku myślałem, że to zawór wali, ale na wolnych tego nie słychać. Przez ostatnie 10-15 sek cały czas jest ten dźwięk. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Renia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 U mnie wraz z wzrostem temp oleju zjawisko cichnie ale dalej występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Chyba się nie dowiem co to może być bez rozowałki silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Teraz odsłuchałem na słuchawce ten film z YT. Ewidentnie coś wpada w rezonans. Auto dobrze wyciszone więc dźwięk jest mocno ograniczony. Film z pod maski byłby lepszy. Wycofuje wcześniejszą cewkę. Brzęczy jak łańcuch rozrządu - tylko szkoda, że tam jest pasek, chyba, że odzywa się łańcuch pompy oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Właśnie auto jest kiepsko wyciszone dlatego ten dźwięk się do kabiny mocno przebija, ale na wideo słabo słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi