aniewa Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @Andrzej-2010 mylisz tematy, tam pisałem w temacie z wtryskiwaczami delphi rok 2003-2006 i uwierz, że nie miało większego wpływu jaki kod był wpisany. Co innego w Siemens_continental, fabrycznie nowe nie zakodowane wtryskiwacze będą miały korekcję w granicach 0,6-1,6 a po zaprogramowaniu korekcja wyjdzie praktycznie fabryczne 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Kod na wtryskiwaczu mógł się nie zgadzać jeśli wtryskiwacz był na stole na sprawdzeniu. U mnie jeden wtryskiwacz miał dokręconą nakrętkę(tzn tak podejrzewam bo za sprawdzenie z regulacją zapłaciłem 100zł) i wszedł w parametry po czym miał nadany nowe kod który miałem na kartce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzBrzeg Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Panowie mam jeszcze takie pytanko jeżeli chodzi o kolejność wtryskiwaczy od której strony jest pierwszy wtryskiwacz bo widzę że są odmienne zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Pierwszy jest od strony koła zamachowego. Sterownik tak to przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Prawda. Było trochę zamieszania, ale sytuacja w 100% rozstrzygnięta. W tym silniku pierwszy cylinder od strony skrzyni biegów. Czyli czwarty od rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi