dvd Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dzień dobry, mam problem z moją Meganką (jak w temacie) Gdy występuje w nocy temperatura w okolicach zera oraz minus to podczas pierwszego uruchomienia pojazdu rano na wyświetlaczu pojawia się napis /ESC Włączony/ a parametry Średnie spalanie / Średnia prędkość / Przejechane - zostają wyzerowane. Znika też symbol Ekojazdy (listek). Pytanie co odpowiada za pamięć tych parametrów / ustawień - gdzie szukać problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Wygląda jakby akumulator dawał znać, że się kończy i przy rozruchu na chwilę odcinał zasilanie. Stąd masz te resety Zacząłbym od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Hmm. To chyba byłoby wyczuwalne jednocześnie podczas kręcenia silnika. A odpala od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 U mnie klemy były założone na sucho. Warto oczyścić i doładować akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam. Mam tak samo, na innym forum wyczytałem, że do wymiany jest wyświetlacz prędkościomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack_111 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Jeżeli dodatkowo zmienia się tryb wyświetlania zegarów na eko to problemem jest wyświetlacz. U mnie wymienili w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari75 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Miałem podobny problem, choć nie dokładnie taki sam jak opisany w temacie "Reset wyświetlacza Megane 4". U mnie skończyło się na wymianie zegarów i od tamtej pory nie mam już z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Orientuje się któryś z Panów czy byłby problem z założeniem używanego licznika po prostu ? Cena w ASO mnie zabije a auto juz po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Obejrzyj wiązkę od licznika. Potraktuj wtyczkę kontaktem. Obejrzyj słupki akumulatora. Doładuj akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 4 godziny temu, Megane11289 napisał: Orientuje się któryś z Panów czy byłby problem z założeniem używanego licznika po prostu ? Spróbuj wykonać reset licznika w ddt4all lub ecu tweaker: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 4 godziny temu, sylwekdm napisał: Spróbuj wykonać reset licznika w ddt4all lub ecu tweaker: Dzięki Kolego, spróbuje. Powiedz mi tylko czy będę musiał coś w tym liczniku ustawiać ? Jak to z tym wygląda. Ogólnie temat jest znany na innych forach. Pomaga tylko i wyłącznie wymiana licznika. Myślałem o wymianie na ten licznik z Kadjara, ale nie wiem jak to będzie wyglądać z przebiegiem i jakimiś ustawieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Będzie tak samo jak po Twoim porannym resecie, tylko wyczyścisz pamięć "podręczną". Mi w Kadjarze też się przytrafiło że dwa razy, ale od jakiegoś czasu mam spokój. Ktoś już na forum przekładał licznik z Kadjara do Megane i opisał co trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi