sylwekdm Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 10 godzin temu, aniewa napisał: Możesz pobrać w pełni działające ddt4all na windows np. z tej strony: https://cloud.mail.ru/public/4mtR/2PLQ7JcmG Ten sam link jest dwa posty wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Faktycznie, zdawało mi się, że wklejam inny link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Udało mi się usunąć alerty dot. za niskiego ciśnienia korzystając z rad aniewa. Laptop z ddt4all i mój chiński interface viecar elm327 w wersji bluetooth. Mam tylko wątpliwość, bo kliknąłem ten zatwierdzający przycisk na dole dwa razy - tak dla pewności ? - i za drugim razem pojawiły się te pola na czerwono ? spieprzyłem coś, czy to ma związek z jakby wyłączeniem tych czujników (których de dacto nie mam)? Edytowane 6 Marca 2022 przez Kaziuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Powinno wszystko odczytać. Należałoby kliknąć w przycisk odświeżania lub ponownie połączyć elma z obd2. Przy skanowaniu elm znalazł ten właśnie licznik czy go sam wybrałeś z listy liczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Wybrałem z listy. Podejdę może jeszcze raz dziś i zobaczę co się pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Nie można wybrać pierwszego lepszego z listy, musisz wybrać ten ecu licznika który masz w samochodzie. Skanowanie lupką pokaże wszystkie sterowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Ale gdybym miał inny, to chyba - teoretycznie - żadna zmiana by nie nastąpiła? Korzystalem z tych screenow, bo nie wiedzialem, ze mam je traktowac jedynie jako przyklad. Jak/w którym momencie/okienku sie wyszukuje tych sterownikow? Edytowane 8 Marca 2022 przez Kaziuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Nie zawsze po wybraniu innego ecu niż jest w samochodzie wszystko odczytuje i konfiguruje. Odczyta te parametry które są wspólne dla obydwu. Skanowanie lupką zajmuje kilkanaście sekund, można to zapisać w menu "Plik - zapisz listę ecu". Potem wystarczy bez skanowania otwierać znane już z listy swoje ecu. Po uruchomieniu programu kliknij na lupkę a potem wybierz skanowanie CAN. W zależności od wersji lupka może być w różnych miejscach. Po pewnym czasie w okienku po lewej i u dołu ekranu ukażą się wykryte sterowniki. Niektóre będą napisane zieloną czcionką inne mogą być pisane czerwoną czcionką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Mogę prosić o instalkę PyClip, Ecutweaker? Jest na stronie goduster, ale nie chcę się pobrać. Muszę diagnozować klimę oraz czujniki parkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 "Mój" ddt4all, nie wiem, bo może już jest nowsza wersja. Kup MaxiEcu Z niego najczęściej korzystam w diagnostyce. Najlepszy byłby CLIP, ale chyba do takich amatorskich zastosowań nie będzie potrzebny. ddt4all.exe a to instalowałem z linku od @sylwekdm Apk do pobrania: https://github.com/cedricp/ddt4all/wiki/Android-port Opis: https://www.msieurlolo.fr/forum/index.php?topic=59196.0 https://goduster.pl/ecu-tweaker-zamiast-ddt4all/#ecu-tweaker-vs-ddt4all 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olzbych Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zestaw do pobrania https://mega.nz/folder/xd0mmTzQ#S1KS3AOIHev320RST8MROQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Witam .Jak zatwierdzić w ECU Tweaker zaznaczona opcje .Bo chce wyłączyć inteligentne ładowanie i po zmianie na odpowiednie naciskam send frame ... I nic się nie zmienia po wyłączeniu i podłączeniu od nowa ECU Tweaker i sprawdzeniu... Czy muszę jeszcze zaznaczyć np. ikonę odświeżania na górze ramki? Zrzut dla przykładu ,normalnie wszystko jest połączone Może poprostu u mnie nie da się tego zmienić...Może tylko zaznaczone czerwona obwódką można zmienić .Próbowałem też na odpalonym silniku i nic. Edytowane 14 Czerwca 2023 przez KalinaIRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 W temacie https://megane.com.pl/topic/87983-wyłączenie-inteligentnego-ładowania-rozwiązanie/#comment-630666 pisałem, że u mnie Ecutweaker nie chciał tego zmienić, ddt4all poradził sobie bez problemu. Druga sprawa jest taka, że czasem UPC potrzebuje odłączenia od akumulatora by zapisał wprowadzone zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Ok,spróbuję z ddt4all jak uporam się z zainstalowaniem tego jak pisałem w innym temacie...Bo brakuje mi pliku ecus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Z tego co instalowałem ddt4all to instalka zawierała plik ecus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi