krzypaw Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Witam wszystkich. W mojej Megi IIIPH1 1,5 dci wyskoczył mi błąd B1570 na Car Scanner, na pyclip pokazuje błąd "DF191 (DCT 957015) obwód świateł stop "CO.1 ALIVE Światła stop działają, wie ktoś co to może być ?? Jak się za to zabrać. Dodam tylko że dziś rano nie odpaliłem, akumulator mi zdechł całkiem, byłem w sklepie specjalistycznym tylko od aku i wymieniłem na nowy. Jak wieczorem wrócę do domu to sprawdzę multimetrem ile bierze prądu po wyłączeniu, bo być może coś gdzieś pobiera więcej prądu niż powinno i stąd to padnięcie aku ?? Błąd nie daje się skasować, będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Nie świeci 3 światło stop w klapie bagażnika, to jest zapewne powód błędu, na razie nie grzebałem bo nie mam garażu a dłubanie przy -5 na dworze przy plastikach skończy się na bank połamanymi zatrzaskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Witam. Po wymianie światła sam zgaśnie. Poczekaj aż się ociepli lub po ogrzaniu auta w garażu dopiero działaj. Robienie na mrozie to same kłopoty: połamane plastiki, urwana wtyczka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eb832 Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 U mnie błąd B1570 występuje dalej po wymianie światła stopu. Mogę je sobie kasować, wszystkie inne znikną tylko nie ten. Stop działa, wszystko inne z oświetlenia również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Jeżeli założone żarówki są o mocy przewidzianej przez producenta to błąd powinien dać się skasować. Podobnie w trzecim świetle stop powinny świecić wszystkie trzy ledy. Zdarza się odwrotnie założyć żarówkę dwuwłóknową od stopu i wówczas świeci 5 W zamiast 21W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi