awiq Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Megane 3 1.6 110km k4m858, po przypadkowym zdławieniu np, przy parkowaniu, nie chce odpalić kręci i nie odpala. Po wyjęciu karty odczekaniu kilku sekund odpala normalnie. Miał ktoś taką przypadłość? Wymieniał ktoś bagnet w tym silniku? Ten co mam jest strasznie powyginany i mam wątpliwość czy odczyt jest prawidłowy, chodzi mi o nr org bagnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Masz gaz ? tak czy inaczej jak kręci a nie pali z kopa w pedał gazu do podłogi i zagada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Zakręć gaz na butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Myślę, że to ma związek z zapłonem. Po przypadkowym zdławieniu silnika sterownik automatycznie odcina zasilanie pompy paliwa gdyż nie otrzymuje sygnałów z czujnika położenia wału korbowego. Wyjęcie i ponowne włożenie karty aktywuje z powrotem sterownik do prawidłowego zasilania pompy. Tak mi się wydaje a co jest naprawdę to trudno zgadnąć bez podglądu parametrów np. clipem w momencie takiego zdarzenia. Edytowane 9 Lutego 2021 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiq Opublikowano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Auto bez instalacji gazowej, kilku użytkowników tego silnika potwierdza, że mają tak samo. Wręcz pada stwierdzenie że ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Może wystarczy wyłączyć zapłon i ponownie włączyć bez wyciągania karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinek90 Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Mi czasami gaśnie przy powolnym cofaniu. Przed ponownym odpaleniem silnika trzeba najpierw wcisnąć gaz do końca i puścić. Nie wiem czemu, ale po tym "rytuale" od razu odpala bez długiego kręcenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi