omega Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 No i stało się, kupa białego dymu z tyłu, czerwono na desce, myślę sobie, wyzionął ducha. Otwieram maskę na poboczu, smród gumy. Pasek pomielony. Rolka alternatora obraca się, ale kompresora stoi. Wytrzymał 410k km i się zatarł. Na szczęście nie opiłkował. Zamówiłem to cacuszko: SPRĘŻARKA KLIMATYZACJI RENAULT MEGANE III 1.5 DCI bydgoszcz - Allegro.pl Jakby ktoś z Was potrzebował, to jeszcze takie dwa warte grzechu znalazłem: SPRĘŻARKA KLIMATYZACJI MEGANE III 8200939386 A Witnica - Allegro.pl KOMPRESOR KLIMY MEGANE III SCENIC LOGAN 1.5DCi ELBLAG - Allegro.pl i nowy: Kompresor klimatyzacji DENSO DCP23030 8200939386 Internet - Allegro.pl Pamiętajcie, że to jest tzw. przedliftowy, później była zmiana. Na samym akumulatorze jeżdżę a mam dobry. Z powyłączanymi wszystkimi możliwymi odbiornikami prądu, spokojnie przejedziecie >100km. To tak informacyjnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Zastanawiałem się ile można przejechać bez ładowania. 100 km to całkiem sporo jak na w miarę nowoczesny samochód. Benzyniak pewnie przejechałby trochę ponad połowę tego dystansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Dzięki temu Aniewa wciąż mogę mówić, ze na 10 lat nigdy mnie ten samochód nie zawiódł, bo nigdy nie musiałem zmieniać planów czy to prosić kolegę o holowanie czy też odpukać, zamawiać lawetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 No i kompresor wymieniony, dopiero teraz widać a dokładniej słuchać a jeszcze dokładniej nie słychać jego pracy. Jednak ten mój "szumiał", ale ten szum narastał, więc tak naprawdę trudno było ten dźwięk wyłapać. Szczęście, że nie stało się to w weekend, bo byłem w Pieninach (polecam rowerzystom VELO-CZORSZTYN i VELO-DUNAJEC) Jednak trzeba będzie już wozić zestaw kluczy, prostownik, bo do tej pory jedyny klucz jaki był w samochodzie, to 10mm do odkręcenia lampy. aaa i chyba najważniejsze, 1000zł jestem lżejszy. Niestety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Trochę masz pecha bo w ciągu kilku miesięcy poszło około 4 kpln. Ale te ponad 400 kkm bez awarii swoje zarobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Spoko, o tamtych 3 tys. to już zapomniałem Trochę jak to, że podwyżki cen paliwa mnie nie obchodzą, bo zawsze tankuje za 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi