Damianos321 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Witam, mam problem z hamulcami z tylu po stronie lewej. Otóż zacisk nie pracuje normalnie i nie dociska klocków hamulcowych jak powinien. Tarcza od rantu, do połowy jest jakaś brudna.. ewidentnie nie ma tarcia w tym miejscu. Widać to na zdjęciach Naprawę zacząłem od wymiany klocków hamulcowych na ATE. Przy okazji dałem nowe prowadnice, uszczelki przeciwpyłkowe, dobrej jakości smar. Wszystko wyczyściłem jak należy. Zacisk, jarzmo- w środku miejsce na prowadnice również bardzo dokładnie przygotowałem. Złożyłem wszystko jak należy. Tłoczki wciskane kluczem do tego służącym. Przytoczyłem również tarcze (stąd dziwny nalot rdzy). Niestety, po tych wszystkich operacjach usterka nie została usunięta. Dodam- gumki od tłoczków są nieuszkodzone. Pod gumkami nie było żadnego brudu. Tam również dałem smar. Co dalej można zrobić? Płyn hamulcowy wymieniony. Odpowietrzony dwukrotnie. Ostatnie zdjęcie pokazuję prawą tarcze, gdzie jest Ok. Edytowane 14 Maja 2021 przez Damianos321 Błąd ortograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 A te tarcze nie miały kiedyś zebranego rantu kątówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos321 Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Nie. Znalazłem jeszcze te zdjęcia. Na pierwszym zdjęciu przed toczeniem. Drugie po. A ostatnie - 30 km jazdy na już przytoczonych. Widać, ze zaczęły się przyciemniać. Aktualny wygląd w pierwszym poście Edytowane 14 Maja 2021 przez Damianos321 Dodanie więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Tarcze do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Trzeba rozebrać i sprawdzić czemu jarzmo się przegina w stosunku do zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos321 Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Co mogłoby być przyczyną? Może to mocowanie jarzma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi