juras11 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 WITAM. Szybkie pytanie gdzie w megane iii 1,5 dci znajduje się czujnik ciśnienia klimatyzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Jest wkręcony do skraplacza. U dołu z lewej strony stojąc przodem do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras11 Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Dziękuje jutro sprawdzę. Czujnik znalazłem znajduje się po lewej stronie tak jak kolega napisał po wymianie czujnika ciśnienia klima działała 7 dni Dziękuje za podpowiedż ale klima i tak nie działa według elektromechanika wszystko ok clip brak błędów czynnik jest a klima nie działa a i mechanicznie wszystko ok. Klima działa przy temperaturze do 25 stopni a jak jest cieplej to nie. Powalczę jeszcze z nią opiszę jak rozwiąże temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Witam. Ile czynnika jest w układzie? Czy załącza się drugi bieg wentylatora chłodnicy klimatyzacji? Filtr kabinowy nowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras11 Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 480 g świeżo nabity. Tak załącza się drugi bieg, filtr kabinowy 1 tydzień Ciśnienie wysokie i niskie wzorcowe sprawdzane przy nabijaniu klimy dwa dni temu Kolejna próba dla klimy 32 stopnie(temperatura na zewnątrz) dystans 6 km klima przestaje działać polanie zimną wodą skraplacza i klima znowu chłodzi. Takich prób zrobiłem 3 i za każdym razem polanie skaplacza(chłodnicy) zimną wodą daje efekt że klima chłodzi DZIWNE. Mechanicy rozkładają ręce a ja się gotuje w aucie Może ktoś miał już podobny przypadek proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 To proste. Nie ma tu nic dziwnego. Masz do wymiany tę chłodnicę. Te czujniki o których napisał kolega Aniewa nie padają. W zasadzie to przy takim objawie (jak oczywiście nie ma wycieku czynnika) każdy mechanik musi się skierować ku chłodnicy. Na niej niszczą się lamelki i nie jest w stanie schładzać czynnika. Zależnie od stopnia uszkodzenia przestaje pracować w coraz niższej temperaturze. Przy kupnie uważaj, są dwa rodzaje. Odkręcając ten górny plastik podejrzysz numery. Sama wymiana prosta. Zderzak wychodzi łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Drugi bieg wentylatora powinien cyklicznie załączać się i wyłączać. Ciągła praca na drugim biegu może oznaczać właśnie problem ze skutecznością działania skraplacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 24 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 (edytowane) Cześć.Odkopie temat. Czy przy wymianie czujnika czynnik trzeba odessać? W megane 2 był zaworek a jak jest w trójce ktoś wie? Edytowane 24 Września 2024 przez Lisnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Zazwyczaj nie ma, u mnie w SC III brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras11 Opublikowano 24 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 na sto procent nie ma zaworka w meganie iii trzeba odessać czynnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisnik Opublikowano 29 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 Potwierdzam. Niema.Osysanie i napełnienie 100zł ale człowiek spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jmalos Opublikowano 29 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 Jeśli szybko wymienisz zaworek to niewiele czynnika ucieknie i być może da się jeździć bez dobijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0truspan Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Mam pytanie odnośnie wymiany tego czujnika. Wystarczy tylko odkręcić stary i wkręcić nowy?? Czy przy odkręceniu mam się bać że wywali mi czynnik? Da się bez zdejmowania zderzaka? Wymiana wydaje się nieskomplikowana na pierwszy rzut oka🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi