Rms Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Informacyjnie dla kolejnych z tym problemem. Licznik już naprawiony zaraz po zdarzeniu. Wysłałem do El-cars w środę a w piątek już miałem z powrotem naprawiony (150 zł naprawa i przesyłka gratis do mnie z uwagi na forum . Wszystko jak na razie działa i jest OK. Na szczęście u mnie nie nabił w ogóle dodatkowych kilometrów po przejechaniu ok. 100 km na "zgaszonym" liczniku. Widzę, że gasnące liczniki dopadają prawie wszystkich. Czy są jeszcze jakieś inne typowe usterki dla Scenica II PhI, których można się spodziewać przy określonych przebiegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Szykuj się na wymianę silniczka klapki recylkulacji (obiegu wewnętrznego.) I to chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 plus jeszcze: - przekręcone panewki - uszkodzone turbo - opadnięta szyba/szyby - zablokowany ręczny - niedziałający spryskiwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) - palący się moduł obrotów dmuchawy (180pln) w klimatroniku (może się trafić tańsza naprawa - wymiana tranzystora za 8,- pln) - wymiana łożysk w prawej (po stronie pasażera) wycieraczce (zaczyna się od nie zmywania w jej środkowej części) - ok. 20pln - wymiana mikrostyków w klamkach od handsfreee (ok. 3pln za jedną klamkę plus 40 minut na klamkę) - wymiana poduszki silnika (300-450pln) - mocne drgania karoserii szczegolnie zimą. i to tyle hihihih Więcej grzechów scenica nie pamiętam ;-) Edytowane 25 Marca 2013 przez Optima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, mam pytanie bo również zgasł mi wyświetlacz ale od razu bez przygasania, czy szukać jakiś bezpieczników czy od razu zabierać się za wyciąganie zegarów, ewentualnie czy coś jeszcze wcześniej sprawdzać? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 IMHO wyciągaj i dziś wysyłaj do Kaczorów. we wtorek będzie z powrotem z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 dzięki, jutro wybuduję zegary i zajrzę jak to wygląda a jak sobie nie dam rady to wysyłam. Jeszcze jedno czy można jeździć bez zegarów chodzi mi co na to policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 jeździć można :) co na to policja? pewnie nikt nie wie, bo go nie zatrzymali :) ja miałem GPSa żeby widzieć prędkość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 dzięki, dobry pomysł z tym GPSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 No i dziwnie, że nie słychać kierunkowskazów. Słyszalne normalnie cykanie nie jest efektem pracy przekaźnika (jak powiedzmy w starym dużym fiacie), ale... jest generowane przez głośnik w zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 jeszcze jedno bo w instrukcji pisze żeby odłączyć akumulator przed demontażem wskaźników jest to konieczne i jak wygląda sprawa po złożeniu z adaptacją, czy trzeba jechać na komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 wszystko robisz przy wyłączonym zapłonie. nie ma żadnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) dzięki, sprawdziłem wszystkie luty pod lupą i nic nie widać ma Ktoś może jakieś zdjęcie w którym miejscu poprawić luty. Przeglądałem allegro, jest tam trochę używek czy nie lepiej tam coś kupić? no chyba że się zaraz popsuje Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez Xysio64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Kombinujesz jak koń pod górę.... masz licznik wydłubany to wysyłaj gdzie polecano i po problemie. Cena przesyłki i naprawy będzie w najgorszym wypadku taka sama jak tego z allegro, a masz swój licznik naprawiony i z gwarancją i ze swoim przebiegiem, a nie kota w worku, niewiadomego pochodzenia i stanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Xysio64 na 99% masz wysypany wsad w eepromie licznika ( licznik jest ciemny jak wysypany wsad ) sprawdź drabinke rezystorów i to co w okolicy, mógł polecieć tranzystor jest pod wyświetlaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi