roberto197272 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Witam. Dzisiaj wyczułem luz pionowy na przednim kole łapiąc je rękoma na godzinie 6 i 12. O czy to może świadczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Prawdopodobnie sworzeń wahacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zazwyczaj o luzie w sworzniu kulistym wahacza. Na pewno nie końcówka drążka kierowniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Dzięki za wskazówki. Ciekawe bo ten sworzeń miałem wymieniany jakieś 20 tys. km temu w Renault Pl. Usterkę znaleźli podczas przeglądu okresowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 To może nie sworzeń tylko tuleje wahacza, renault zazwyczaj u siebie w serwisie zakłada oryginały i powinno wytrzymać przynajmniej 100 kkm. Albo założyli jakiś gorszy zamiennik który potrafi paść nieraz do 10 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Bynajmniej sworzeń był wycinany i założony nowy na śruby. Czy to oryginał niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Jedź tam gdzie robiłeś przegląd techniczny. Powinni Ci za darmo sprawdzić zawieszenie. A jak nie za darmo to do 50zł jak nie szanują stałych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 13 minut temu, roberto197272 napisał: Czy to oryginał niestety niewiem. Oryginał to tylko cały wahacz. Same sworznie są produkowane przez wielu producentów o różnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Właśnie jestem przed przeglądem technicznym w DE i tak mnie tknęło poruszać dzisiaj kołami Zrobię przegląd, najwyżej dostanę miesiąc na usunięcie usterki i tyle. Auto musi być sprawne a w DE przeglądy są szczegółowe. Dzięki szanownym forumowiczom za wskazówki i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Witam. Problem rozwiązany. Luz był na piaście.Po dokręceniu śruby wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi