sylwekdm Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) 18 minut temu, Qbak napisał: A niby jak ma się pobrać? 24 minuty temu, satisati napisał: Dzięki jeszcze raz a cierpliwość Robiłem z pół roku temu na wersji 3.3. więc może mi to uleciało. Wydaje mi się, że nie używałem Toolboxa - choć teraz zasialiście we mnie wątpliwość. Wiem, że do kilku mb - aktualizacje są przeprowadzane przez kartę sim o ile jest aktywna. Na pewno aplikacja ma się pojawić w My renault i na pewno nie od razu. Kiedy się pojawi - zaptaszkowujesz i powinien się pojawić komunikat na R-Linku o aktualizacji. Edit. Sprawdziłem z inną aplikacją w My Renault - teraz robimy wszystko za pomocą Toolboxa - nie ma opcji tak jak kiedyś (screen w instrukcji RsMonitor) za pomocą R-Linka. Pewnie Renault tnie koszty i za transfer nie chce płacić . Edytowane 16 Czerwca 2021 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 19 minut temu, sylwekdm napisał: Wiem, że do kilku mb - aktualizacje są przeprowadzane przez kartę sim o ile jest aktywna A, no i to jest pewnie kluczowe. Ja nie mam modułu telematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 (edytowane) Znaczy moja dociekliwość była słuszna Czyli robimy odcisk, przerabiamy go według instrukcji. Nie logujemy się do My Renault to nie ma sensu. Zamiast tego włączamy ToolBoxa, on skanuje pena i teoretycznie w aktualizacjach programu powinien pojawić się RS Monitor jako opcja... Edytowane 16 Czerwca 2021 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 3 godziny temu, satisati napisał: teoretycznie w aktualizacjach programu powinien pojawić się RS Monitor tak się właśnie wczoraj u mnie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Mam i ja Wszystko działa jak należy. Fajnie, że menu od klimatyzacji wysuwa się teraz po kliknięciu strzałki (mała rzecz a cieszy). Poza tym jest i ACP na cały ekran. Niestety wskazówek z google maps nadal nie ma na ekranie głównym R-Linka (szkoda). Wie ktoś może czy da się ustawić co ma się wyświetlić na ekranie głównym ACP? Mówię o tych ikonach Start oraz Głos, da się to zmienić? Poza tym ukłony w stronę @sylwekdm. Dzięki Tobie 950 zł w kieszeni. Wystarczyła wiedza i chęci kolegi z forum a nie Magicy z Będzina Teraz został jeszcze RS monitor ale to już chyba za dużo jak dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) 22 godziny temu, sylwekdm napisał: https://mega.nz/file/jVdDRQQS#OZttk63QBzh0jPlb6xI9umG_c2DJ8PfPCaFZ5gyBFdk Wrzucasz po wypakowaniu na pena sformatowanego na fat32 - wcześniej musisz go na chwilę podłączyć do R-Linka. Warunek: wersja rozruchowa 5615 - wersja wcześniejszego systemu: V7.0.24.16X To jeszcze ja dopytam: Mam wersję 7.0.124.161, wersja oprogramowania startowego: 5615 - niedawno aktualizowane w ASO bo były problemy z bluetooth, ekran 7 cali z zamiarem wymiany na 8.7 Mogę bez strachu instalować 9 ? Nic nie uszkodzę? Dodam, ze jeszcze mam fabryczną subskrypcje na, mapy przez rok. No i czy lepiej, jak radzą na forum Hiszpańskim najpierw 8 później 9 czy nie ma znaczenia? Edytowane 17 Czerwca 2021 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 18 minut temu, satisati napisał: No i czy lepiej, jak radzą na forum Hiszpańskim najpierw 8 później 9 czy nie ma znaczenia? Możesz jechać od razu z v9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Czyli nie powinienem się obawiać i 7 cali znaczenia nie ma. Pisałeś, że przed aktualizacją należy włożyć pena do auta, na forum Hiszpańskim do którego dałeś link jest aby tylko sformatować, utworzyć folder i tam wgrać aktualizację. Ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Teraz, satisati napisał: Pisałeś, że przed aktualizacją należy włożyć pena do auta, to się tyczyło v8. Spytaj się @bartasKRK - jak to dokładnie robił - będzie pamiętał - bo robił to wczoraj - a ja jakieś pół roku temu u kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 OK dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 @satisati tak jak @sylwekdm pisał wcześniej. Ściągasz V9. Formatujesz pena do FAT32. Tworzysz folder "R-LINK" i do niego kopiujesz to co ściągniesz (same pliki, nie folder aby nie powielić folderów). Wkładasz do auta i jedziesz z tematem. Na początku cyfry jak w matrixie i czas ile zostało do końca aktualizacji (zajmuje to około 11 min). Mi podczas aktualizacji pojawił się błąd aby sprawdzić instalację wtrysku paliwa ... czy jakoś tak ? ale po ponownym uruchomieniu zgasł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 23 godziny temu, sylwekdm napisał: Jeśli chcesz wrócić do v7: https://mega.nz/#!HM9mGbc1xRjlp1PshzBc6xLjlpHM9mBc6xR1vphphzBc6xLjLoPhzhzBC6xLjLphzhz/#!HM9mBc1xhdvljlphzhz/#!HM9mGbc1xljlvphvh A może kolega jeszcze poprawić nie działąjacy link do wersji 7 bo warto mieć możliwości powrotu... 13 minut temu, bartasKRK napisał: @satisati tak jak @sylwekdm pisał wcześniej. Ściągasz V9. dzięki OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 40 minut temu, bartasKRK napisał: Na początku cyfry jak w matrixie 30 minut temu, satisati napisał: A może kolega jeszcze poprawić nie działąjacy link do wersji 7 bo warto mieć możliwości powrotu... https://mega.nz/file/HM9mBIxR#kBhG5zDLx_UudPsVvfRML1p1p76-khHuLBCBTXARjIo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 No i niestety dupa z instalacji RSMonitor. Wszystko wg instrukcji, rozkodowanie, modyfikacja pliku, zakodowanie, na pena i toolbox nie widzi RSMonitora. Tak się zastanawiam bo u mnie fragment plik wygląda trochę inaczej niż w instrukcji ale próbowałem kilka razy. Najpierw zmieniłem wszystko dokładnie tak jak w instrukcji łącznie z linią name, później tylko zmiana linii system na false, następnie zmiana system na false i lastUpdate i jak bym nie robił dupa, toolbox za każdym razem po rozpoznaniu odcisku z pena nie widzi RSmonitora. Jakieś pomysły?, możne kolega co instalował z toolbox-a pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 16 minut temu, satisati napisał: Jakieś pomysły?, Po podłączeniu pena do toolbox-a - nie odświeżaj skanowania - tylko zamknij i otwórz ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi