LISTONOSZ Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Witam szanowne grono potrzebuje waszej opinii, rady mam dwa błędy: 1.Czujnik temperatury panującej na zewnątrz samochodu -- nieciągły. Tzn sam czujnik do wymiany czy wiązka w lusterku? Objawy źle wskazuje temperaturę na zewnątrz wskazanie stopni idzie do góry 50st. po czym spada do 20 ( tak się buja).Po odpięciu wiązki z samego lusterka (kostka pod plastikowym trójkątem)brak wskazań co logiczne. 2.Obwód czujnika optycznego lewych tylnych drzwi--- stały. Uszkodzona fotodioda? brak masy? Przerwany kabel? Nie można otworzyć tych drzwi po włożeniu ręki za klamkę ani ciągnąć ja 2 razy. Reszta drzwi jak i bagażnik działają bez zarzutu w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Jeśli chodzi o czujnik klamki to lubią się czasem rozszczelnić i łapać wilgoć wtedy często pada, możliwe też tak jak piszesz coś z wiązka, najlepiej było by do niego zajrzeć najczęściej jak zawilgotnieje soczewki czujnika robią się mętne/zaparowane. Wydaje mi się że wystarczy zdjąć zaślepkę czujnika przy klamce żeby go zobaczyć ale nie jestem pewien nigdy nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Czujnik w lusterku gryzie sól. Być może da się jeszcze uratować. Czujnik HF w drzwiach - możliwa jest blokada przez klamkę, która normalnie działa, a listwa pośrednia trzyma wciśnięty przycisk od optyki, którą blokuje. Ostatnio usuwałem taką usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi