PT2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Cześć, Czyszcząc samochód zauważyłem, ze pod R-Linkiem wystaje mi kabelek w Megane IV. Na pewno on sam się nie wysunął bo jest spora wtyczka. Czy ktoś ma pojęcie co to może być i za co odpowiada oraz jak go schować? Wszystko od klimatyzacji, kamerki, radia i innych funkcji działa więc nie wiem co to może być. Czy możliwe, że taka wtyczka nie jest podłączona do niczego? Dodatkowo przez tę szczelinę między radiem a tym schowkiem nie zmieszczę wtyczki. Jak najłatwiej coś zdemontować aby schować ten kabelek za radiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @PT2019 a to auto masz od nowości czy kupiłeś używane. Jeśli z drugiej ręki to na 99% jest wymysł poprzedniego właściciela - trzeba by z nim ustalić do czego to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PT2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @MarcinDe Auto używane, ale raczej tego nie miało. jakoś na wiosnę montowałem kamerkę tylną w ASO więc na pewno wyciągali radio bo nie miałem wiązki i wydaje mi się, że może oni coś nie schowali wtedy (ale to tylko przypuszczenie). Pytanie jak to najłatwiej schować (co zdemontować) i czy to nie jest coś istotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Godzinę temu, PT2019 napisał: jakoś na wiosnę montowałem kamerkę tylną w ASO To jest niepotrzebna wtyczka od wiązki kamerki. Wiązki robią uniwersalne. W Twoim przypadku kamerka została podłączona bezpośrednio do głównej wtyczki r-linka za pomocą konektorów. Możesz ją schować. Spróbuj podważyć "szczelinę" i ją wsunąć. Obejdzie się bez czasochłonnego demontażu konsoli. https://www.youtube.com/watch?v=BrEyNMs-CzU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Ostatecznie, możesz uciąć wtyczkę, zaizolować przewody i wsunąć. Ona już nigdy do niczego nie będzie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PT2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @sylwekdm Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) W dniu 11.08.2021 o 13:02, sylwekdm napisał: To jest niepotrzebna wtyczka od wiązki kamerki Temat stary,ale pewnie nie jeden zadaje sobie takie pytanie po co ten kabel. Moim zdanie jest to instalacja pod wewnętrzne ledy/multisense. Ja również mam ten kabelek i wątpie by 30cm kabla było łączone,ponieważ inny kolor kabli jest przy kostce tej ze zdjęcia i inny kolor kabli jest przy kostce do r-linka. Poza tym takie same luźne kostki są w tunelu środkowym stąd wniosek,że jest to do multisensa. Edytowane 1 Maja 2023 przez tomi222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi