qweluke Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Hej, w pewnym momencie przestała działać nawigacja, więc chciałem na nowo ją zainstalować. Kupiłem nową kartę SD, 32GB, sformatowałem do FAT32. Komputer kartę widzi. Idę do auta, wkładam kartę do nawigacji, odpalam auto, pojawia się busola, potem komunikat "Nie znaleziono map!" co jest jasne, bo nie ma żadnej na karcie. Wyłączam auto, wyjmuję kartę, idę do komputera, karta jest pusta, nie ma katalogu `loopdir`, po włączeniu aplikacji tomtom home prosi aby podłączyć jakieś urządzenie, kartę także widzi jako pusta więc nie jest to kwestia "ukrytych katalogów" na komputerze. Da się coś z tym zrobić? Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Już sobie poradziłem https://help.tomtom.com/hc/pl-pl/articles/360013900980-Zgodne-karty-pamięci-do-instalacji-mapy Okazuje się, że tomtom obsługuje karty do 8GB. Zmieniłem kartę i działa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Z pewnością taka informacja przyda się innym użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matss17 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Mam podobny problem z tym że u mnie cały czas jest takie menu, karte niby czyta bo klesydra się pojawia ale nie tworzy pliku. 320453716_5764960086922543_6041583419566765809_n.mp4 Edytowane 17 Grudnia 2022 przez matss17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion2666 Opublikowano 14 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 W dniu 17.12.2022 o 13:31, matss17 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Witam rozwiązałeś problem? Mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bainit Opublikowano 31 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Może ktoś mi pomoże, również mam problem z nawigacją. Posiadam Megane III 2011/2012. Nawigacja tam nie była aktualizowana pewnie od nowości więc kilka miesięcy temu kupiłem na allegro wersję z aktualnymi mapami. Włożyłem nową kartę, wszystko automatycznie się zaktualizowało i ok. Teraz wsiadłem do auta po jakiś 2 tygodniach i pokazuje się jedynie komunikat "Nie znaleziono map!" Jeżeli naciskam jakikolwiek przycisk na panelu nawigacji pojawia się dodatkowo na chwilę na pasku ten sam komunikat co wyżej. Nie ma zatem dostępu do menu ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 (edytowane) Wysypało ci się oprogramowanie albo uszkodziła karta SD, trzeba od nowa zainstalować mapy na sprawnej karcie Edytowane 1 Kwietnia 2024 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bainit Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Dzięki....tylko skąd wziąć mapy do instalacji na innej karcie - kupiłem na allegro gotową kartę z aktualną wersją map. Dodam również - odnośnie karty, że po umieszczeniu jej w komputerze zewnętrznym , ten widzi jej zawartość, jest m.i. wspominany wyżej katalog loopdir. Więc chyba niekoniecznie karta się uszkodziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi