Wojtek1987 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ok, jutro załącze fote, bo dziś nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 w jaki sposób ściągnąć ramię tylnej wycieraczki? Proszę o pilną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Najlepiej i najszybciej przy pomocy odpowiedniego ściągacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 nie posiadam. jest inna opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ja to zdejmowałem ściągaczem. Powiem szczerze, że bał bym się tam w jakiś inny sposób kombinować. Potrzebny jest tam ściągacz w kształcie U, dwuramienny kupisz w jakimś dużym sklepie z narzędziami. Nie wiem czy akurat do tyłu nie wejdzie ściągacz do sworzni w zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 czyli jednak mechanik... dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie koniecznie, popytaj kolegów czy nie mają ściągacza do łożysk, może ktoś będzie miał. Ostatecznie, kup w sklepie. Koszt zwróci się bo pewnie tyle samo zapłacisz u mechanika, a na pewno się przyda w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Podepne się pod temat, bo jakoś nie moge znaleźć podobnego przypadku. Dziś rano tylna wycieraczka zrobiła pelen obrót ale bardzo wolno i nawet zatrzymała się na chwile. Nastepna próba podczas jazdy niestety była ostatnia bo staneła prawie pionowo w góre i przestała reagować na włacznik. Kiedy jednak próbuje ją popchnąć przy włączonym włączniku to rusza czasami ale zaraz się zatrzymuje jakby silnik był bardzo słaby. Nie pomaga nawet odchylenie jej od szyby. Nawet jak ruszy wolno sama to i tak zrobi tylko max pół obrotu. Silnik szlak trafił czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Albo coś zamarzło, albo coś się urwało. Trzeba się dostać do silniczka i zobaczyć. Nie ma innej opcji. Zdejmij ramię wycieraczki i spróbuj na "sucho" Jak nie będzie działać to pozostaje zdjęcie tapicerki drzwi i dostanie się do silniczka. Być może wystarczy przesmarowanie. Być może posypała się przekładnia, ale to takie gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Dziś odchyliłem wycieraczke i ją włączyłem (czyli jakby na sucho) i wycieraczka działała jakby poprawnie ale wystarczyło delikatnie ją przytrzymać i zaraz się zatrzymała i cisza. Albo zaciera się mechanizm albo .... no właśnie czy mozliwe by silnik przepalił się ale nie do końca i nie ma siły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 2xtak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 częstym przypadkiem jest rdza jeżeli wycieraczka jest bardzo rzadko używana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Raczej używam, nawet jak nie chce :) (wsteczny). Co ciekawe zawsze teraz zatrzymuje mi się w jednym miejscu ni dalej nic. Jeśli by się coś zacierało to nie powinien wywalic bezpiecznik? Dziś wymieniłem silniczek z mechanizmem, bo mój jednak chyba zatarty lub spalony jest. Użyłem sciągacza do końcówek drążków i wymiana poszła bez problemu :) . Jednak przy dokręcaniu ramienia wycieraczki dokręcilem za mocno i pękło na frezie :) Oryginał kosztuje 100 zł a zamiennik metalowy 50!!! Czy może do scenica pasują ramiona od innych aut np. uno, meriva....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbombelek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Podepne sie do tematu mam taki problem z wycieraczką szyba w tylnej klapie otwierana wycieraczka podczas włączenia strasznie strzela i nie wykonuje normalnej pracy jakby nie była ustawiona dobrze na silniczku Moje pytanie jest takie jak ustawić ta wycieraczkę zeby dobrze pracowała nue było słychać strzelania Pisz po polsku. Regulamin się kłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 mrbombelek, a czy po zamknięciu szyby ruszasz ramieniem, żeby bolec wskoczył na swoje miejsce? Jak otworzysz szybę to widzisz kółko z otworem, natomiast w mocowaniu wycieraczki w do szyby jest taki bolec na sprężynie, jak wskoczy na swoje miejsce to wszystko powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi