NeeRek Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Hej. czy komuś udało się wyłączyć czujniki ciśnienia w kołach w m3 ph3 przez Ddt4all albo CLIP? Nie mogę ogarnąć jak to zrobić ? i czy jest w m3 ph3 funkcja doświetlania zakrętów ? Jeżeli tak to jak ją włączyć? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krinexxiu Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Co do czujników to nie robiłem, także nie jestem pewien, ale mogę tylko podpowiedzieć, że musisz wejść w zakładkę "Cluster" i poszukać opcji z oznaczeniem TMPS. Niestety w Megane 3, nawet ph3 nie ma możliwości zaadaptowania doświetlania zakrętów w DDT4ALL, próbowałem właśnie w swojej, i brakuje odpowiedniej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Doświetlania zakrętów nie włączysz. Czujniki wyłączasz w UCH i w liczniku. Poniżej screny z zaznaczonymi opcjami z programu ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilos Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) @aniewa w Megane 4 tak samo to wygląda wyłącznie czujników ? Edytowane 23 Listopada 2021 przez wilos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 W M IV w liczniku będzie TPMS do wyłączenia i być może w autoteście też zaznaczyć "not autotest" dla TPMS. W UCH w zakładce TPMS wyłączasz "presence SSPP". Przykładowe screny dla M IV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A da się w M3 włączyć oświetlanie drogi do domu - "follow me home"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Oczywiście, że tak. W module UCH. Standardowo jest to włączone. Poczytaj instrukcję obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A manetką od świateł długich x razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Pytanie do kolegi @aniewa. W Scenicu II PH1 jak dojść miejsca, w którym mogę wyłączyć czujniki ciśnienia? Oczywiście w programie DDT4ALL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 W liczniku według rysunku. W UCH to musiałbyś podać jakie masz odczytane przez ddt4all UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeSkywatcher Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Jako nowy użytkownik chyba nie mogę pisać PW. Czy ktoś mógłby się ze mną skontaktować w sprawie aktywacji AA w R-link, wyłączeniu czujników ciśnienia i ogólnym sprawdzeniu błędów? Lokalizacja Siedlce, Mińsk mazowiecki, Warszawa i okolice. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Masz PW ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szupi Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 @aniewa czy w scenicu 3 ph 2 włączam sensory w tym samym miejscu co w m3? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Włączasz jako "Avec" parametr Config Generale SSPP. Rzuciłem okiem na licznik w SC III ph2 i ten parametr występuje w dwóch ekranach konfiguracyjnych, nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi