lordvanyuri Opublikowano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Witam forumowiczów, To mój pierwszy post - od kilku dni jestem posiadaczem Laguna 3 2.0 dci 150 km. Mam pytanie odnośnie komputera pokładowego. Kupując auto, sprzedający mówił, że jest problem z dwoma czujnikami ciśnienia w kołach z przodu. I faktycznie wyświetla się komunikat, że brakuje tych czujników. Ale jadąc chwilę autem, to po chwili pojawia się komunikat na czerwono z kontrolką stop "przebita opona" ze wskazaniem właśnie tych dwóch przednich kół. Ciśnienie jest ok w każdym kole - sprawdzałem kilkakrotnie. Pytanie skąd taki komunikat, skoro nie wykrywa czujników? Nie posiadając czujników jak może zbadać, że nie ma ciśnienia w kole - przebita opona? I kolejna sprawa - jak wyświetla się komunikat na czerwono z tą przebitą oponą - nie mogę przełączyć żadnych informacji z komputera pokładowego (spalanie średnie, chwilowe, itp.) działa to do momentu pojawienia się komunikatu na czerwono - czy jest jakaś możliwość żeby dalej korzystać z komputera pokładowego gdy wyświetla się komunikat błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Polecam forum laguny: https://renaultlaguna.pl/forum/ ad.2 każdy komunikat wyświetlany na czerwono blokuje dostęp do komputera pokładowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordvanyuri Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 No to wszystko w temacie, dzięki za wyjaśnienie, czyli trzeba coś z tymi czujnikami zrobić, żeby nie było błędu, będę się za to brał w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 W dniu 13.12.2021 o 19:31, lordvanyuri napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Szczegółów Ci nie powiem, bo w mojej Lagunie ich nie ma. Ale z tego co czytałem to masz dwa wyjścia: dokupić nowe czujniki i auto do nich przyuczyć wyłączyć je w konfiguracji auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Proszę - szczegóły wyłączenia ddt4all - można zrobić doraźnie. https://renaultlaguna.pl/forum/topic/165372-włączeniawyłączenie-fukcji-sspptpms-w-lagunie-3-za-pomocą-ddt4all/?tab=comments#comment-9788526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Szkoda tylko, że dostęp do treści nadal wymaga posiadania konta na forum Laguny. Nie wiem po co blokują dostęp do treści dla niezalogowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Wieczorem mogę przesłać zainteresowanemu na PW plik w pdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi