Mikke Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Witam. Po płukaniu układu chłodzenia powstał delikatny wyciek z chłodnicy. Ktoś używał jakiś uszczelnień? Może coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ja jestem fanem tej firmy, czuć w niej jakość: https://allegro.pl/oferta/uszczelniacz-chlodnicy-liqui-moly-150ml-11759349816 ale może ktoś, coś lepszego/innego poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Razem z uszczelniaczem zamów od razu nową nagrzewnicę. Jak chłodnica cieknie ro ja trzeba wymienić na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikke Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Można powiedzieć że się poci. A w tym silniku chłodnica wody jest zintegrowana razem z chłodnica klimatyzacji więc tanio nie jest. Dawno temu w oplu zastosowałem taki proszek do chłodnic i pomogło i jeździłem z tym 5 lat i nagrzewnica była sprawna (ogrzewanie było). Teraz widzę że w ofercie są równiez środki w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Jak miałem golfa iv to pociła mi się nagrzewnica. Wlałem dwa preparaty z linka omegi i nie pomogły. Dopiero jakiś proszek kupiłem na lotosie za 8zł i uszczelnił. Samochód miał prawie 400tyś i nie był dużo warty. Do MIII bym tego nie wsypał i raczej też bym nic nie wlał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ja się męczyłem z uszczelniaczem, którego ktoś dodał zanim kupiłem auto - co roku demontaż nagrzewnicy, raz wymiana bo się zatykała. Przez ten czas miałem wymieniony 2x płyn i nic to nie dało - wytrącał się jakiś osad jak kamień wyglądający zabarwiony na kolor płynu. I w środku zimy miałem demontaż, montaż płukanie. Rozwiązaniem mogło być wymiana chłodnicy, nagrzewnicy, po wcześniejszym jakimś bliżej nie określonym "płukaniu" aby usunąć to co krążyło razem z płynem, ale żaden warsztat nie chciał mi tego zrobić- nie wiedzieli jak to wycenić i czy przyniesie pozytywny rezultat. Przypuszczam, że problem jest z uszkodzeniami chłodnicy przez kamienie z jezdni. Ja na razie kupiłem, ale jeszcze nie zainstalowałem siatkę nierdzewną o oczku 5 mm aby przysłonić gratkę w zderzaku. Jednego roku straciłem skraplacz od klimy właśnie od kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi