maro191 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie zakupu felg stalowych 15' Samochód Renault Megane III Dynamique 1.6 16V 110 - 2009 rok Na chwilę obecną mam felgi aluminiowe 16' z oponami całorocznymi 205/55 R16 powiem szczerze jakoś przy większym śniegu szału nie ma, pomyślałem więc, żeby kupić felgi stalowe 15'. Z poprzedniego auta zostały mi opony Dębica Frigo 2- 195/65R15. Czy te felgi nadadzą się - felga stalowa KFZ 7305 6.5" x 15" 5x114.3 ET 43 - link do aukcji lub FELGI 15 RENAULT FLUENCE MEGANE SCENIC III IV - link do aukcji. Na zapasówce jest felga 6 1/2J16h2h et 47 Czy aktualne śruby do kół (felga aluminiowa) będą dobre czy muszę kupić nowe ? Bo jak miałem MB w202 to do alusów miałem drugi komplet śrub. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Co do felg wydaje się, że z obu aukcji powinny pasować. Skoro są dedykowane do M III to powinno być ok. Ja w SC III przy 16" też mam ET 47 i te 4 mm nie powinno robić większej różnicy. Zaciski mają dużo większy odstęp do felgi. Od pięciu lat jeżdżę na jednym zestawie śrub od felg aluminiowych, nic złego się nie dzieje, koła się kręcą,. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro191 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Dziękuje bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) Nie wiem jak tu, ale jak miałem Bravo to śruby mi przyblokowały przód. Były z lekka za długie. Wkręcisz to sprawdzisz czy nie blokują. Edytowane 6 Lutego 2022 przez elf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 1 godzinę temu, aniewa napisał: koła się kręcą,. Dlatego napisałem, że koła się kręcą.? U mnie nie blokują ale oczywiście wcześniej sprawdziłem czy koło się obraca. Poza tematem też kilka lat jeździłem Brawem 1,4 benzyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi