grzegorzBrzeg Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem białego dymu przy odpalaniu auta oraz klekocie silnika do momentu zagrzania się. Jedną z rzeczy którą zauważyłem to minimalny dymek po odpięciu 4 wtrysku ( pierwszy od pompy wtryskowej). Temat dość znany na różnych forach ale zero informacji o rozwiązaniu tematu. Proszę jeszcze raz o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 2 godziny temu, grzegorzBrzeg napisał: Od dłuższego czasu borykam się z problemem białego dymu przy odpalaniu auta oraz klekocie silnika do momentu zagrzania się. Temat powinien być kontynuowany w temacie ; Megane 3 1.5dci 2011r dymi na biało i klekocze przy dodawaniu gazu -7Grudnia 2020 r napisałem ; 2/ Załóż nową podkładkę grubszą pod ten I – wtrysk i obserwuj, - jest to wg; mnie najbardziej racjonalne rozwiązanie wg; danych obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 33 minuty temu, Andrzej-2010 napisał: 2/ Załóż nową podkładkę grubszą pod ten I – wtrysk i obserwuj, - jest to wg; mnie najbardziej racjonalne rozwiązanie wg; danych obecnie To są grubsze podkładki pod wtryskiwacz? A jeżeli nawet gdzieś są to co to zmienia względem białego dymu po uruchomieniu? Dla mnie to jakaś dziwna teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Chodzi w I-wszym rzędzie o klekot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzBrzeg Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Na chwilę obecną są założone podkładki 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Fabryka zakłada podkładki 3 mm, zamienniki też mają 3 mm. Nie sądzę by były dostępne grubsze podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzBrzeg Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Mam rozumieć że na chwilę obecną nie mam nikt inny żadnych pomysłów które mogły by zakończyć temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi