maniek1111 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Witajcie. Czy programem DDT4ALL wysteruje klapki nawiewu? Muszę sprawdzić poprawność działania klapek po stronie kierowcy. Problem znany np. z Lagun. Jedna strona chłodzi z drugiej leci letnie powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zacinają się silniczki sterujące na zębatkach. Wystarczy dostać się do wtyczki i podać napięcie bezpośrednio na silniczek kilka razy, zmieniając biegunowość, by się zamknęło na max i otworzyło też na max. U mnie kiedyś to pomogło i do dzisiaj mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 16 godzin temu, maniek1111 napisał: Muszę sprawdzić poprawność działania klapek po stronie kierowcy Najlepiej to widać w programie pyclip który pokazuje wartość pozycji zadanej i faktycznej wszystkich klapek. Po przeskanowaniu pojazdu wejść w "Klimatyzacja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) Pyclip to na androida tylko tak? Jeśli tak to problem bo u mnie tylko iOS.? Edytowane 15 Czerwca 2022 przez maniek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Tak, jest na androida nie ma raczej na iOS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 No to kiepsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zrób jak ci radziłem i nie potrzeba do tego żadnych programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Tak zrobię. Muszę je zlokalizować. 9 V wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Powinno starczyć Ja poleciałem z akumulatora do systemów alarmowych - mniej dźwigania było a mam taki do sprawdzania różnych "pierdół" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Czy te silniczki zanajdują się na wysokości nóg za plastikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 18 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Koledzy jeszcze jedno. Silniczek ma 4 piny ( przynajmniej tak widzę na foto w internecie). Na które trzeba podać napięcie żeby je rozruszać? No i zainstalowałem PYCLIP’a na pożyczonym tablecie. Fajna sprawa. Wszystko widać jak na dłoni. Wszystkie klapki działają w zakresie od 0-100%. Wynika z tego, że mogę mieć niedobór czynnika. Pytanie do znawców tematu. Które parametry mówią o ilości czynnika? Nie znalazłem parametru ciśnienia w układzie. Czy w ogóle jest on do podejrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Ciśńienie znajdziesz w sterowniku silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Ahaaa czyli nie w klimatyzacji. Ok. Może wiesz jakie powinno być ciśnienie na pełnej mocy chłodzenia? Edytowane 19 Czerwca 2022 przez maniek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Klima działa w zakresie 2-27 bar. Przy obecnych temperaturach ciśnienie powinno zawierać się w granicach 8-15 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Ok. Sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi