pylongomez Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Mam problem z blokadą kierownicy: Komunikat na liczniku: "ryzyko zablokowania kierownicy". Kierownicą jest zablokowana. Silnika nie da się uruchomić. KOD błędu 955196. Bezpieczniki w skrzynce (1337) całe ale na f10 brak napięcia. I tutaj utknąłem. 1.Co dalej sprawdzić? 2. Ewentualnie czy usm(1337) jest podmienialny? 3.Jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupie? 4. Czy ecu tweakerem jestem wstanie wpisać potrzebne parametry(VIN itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 USM jest podmienialny. Ecutweakerem zrobisz wszystkie ustawienia . Na F10 napięcie pojawi się po włączeniu zapłonu, ten bezpiecznik zasila też moduł airbag. Sprawdź czy na pinie 8 brązowego złącza CN masz 12 V po włączeniu zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pylongomez Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Właśnie dlatego że nie było napięcia na tym pinie sprawdzałem napięcie na F10. Z głupich rzecy które jeszcze zrobiłem to podałem +12 na blokadę- blokada nie otwarła się, silnik nie zapalił ale zalączyła się część osprzętu i znikł komunikat z licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Podałeś napięcie na ten pin czy bezpośrednio do blokady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pylongomez Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) Podałem na 3 sposoby: na blokadę przez kostkę, na pin, na bezpiecznik. Efekt ten sam. Dzisiaj wymieniłem USM. Dalej brak efektu. Kupiłem blokadę niestety o numerze 8200033233(moja orginalna ma numer 820060404932, mam jeszcze jedną nie ruszają o numerze 8200604934). Elektronik twierdził że ją wyczyścił i że jest sprawna i że powinna działa( podobno podpioł u siebie i zadziała, wyczyscił ponownie). Niestety nie działa. Co powinienem dalej sprawdzic, oprócz znalezienia nowego elektronika Edytowane 22 Lipca 2022 przez pylongomez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 ale wiesz, że w tym aucie czystą blokadę trzeba dopisać diagnoskopem? Sama z siebie nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi