danioRM Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 (edytowane) @aniewaFinalnie klimę udało się naprawić poprzez wymianę sprzęgiełka, zostały więc czujniki parkowania. Zamówiłem Topran 701821, ale okazało się że nie pasują. Wiecie może jakie są kompatybilne z tym modelem na przód, a jakie na tył? Dziwna sprawa, bo przy oddaniu auta do pierwszego serwisu nie działały tylko tylne, zaraz problem jest z przednimi. Serie mógł je jakoś rozkalibrować? Obecny warsztat już złożył zderzak po lakierowaniu, a teraz dopiero poinformował mnie o tym, że czujniki nadal nie działają ? Profesjonalizm w czystej postaci, brak słów. Auto stało ponad 2 tygodnie. Da się je jakoś wymienić bez ponownego zrzucenia zderzaka? Edit: Odebrałem autko z serwisu, czujniki się ewidentnie rozkalibrowały. Przed wizytą w serwisie nr 1 przednie dizlaly poprawnie, a przy tylnych nie byłk sygnału dźwiękowego. Teraz zaś bez różnicy czy przód/tył jest ciągły dźwięk. Można to jakoś komputerowo ustawić? Edytowane 9 Września 2022 przez danioRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 @aniewaKontynuując temat czujników. Auto jest już w 3 serwisie, okazało się że przy lakierowaniu zderzaka zostały źle zamontowane ? Nadal jest problem z tylnymi, kolejny serwis nie potrafi sobie z nimi poradzić, bo nie ma żadnych błędów oo wykonanie diagnostyce, eh ? Czasami wszystkie pokazują te same dane, czasami jeden w ogóle nie działa i pokazuje odległość 255cm, a więc nie wykrywa przeszkody. Wygląda to jak na filmiku, 3 serwis się poddał, bo komputer nie pokazuje błędów, eh :/ Czujniki parkowania - PyClip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Przecież to na "ucho" słychać, czy działają Ach ta doba komputerów - giniemy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 @aniewa@Prezes Nie mam teraz auta u siebie, stoi w kolejnym serwisie. Być może są jakieś zakłócenia w wiązce, stąd te dziwne wskazania czujników. Ewentualnie są wyłącznie ze względu na jakieś problem z hakiem, może sterownik wykrywa że jest podłączona przyczepa czy coś. Szkoda tylko, że w obecnych czasach to klient musi podsuwać rozwiązania problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MegRS3 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Pozwolę sobie odświeżyć trochę temat: Moim pojazdem to Megane 3 rs z 2010 roku ostatnio miałem też problem z czujnikami parkowania, który finalnie nie został zażegnany do tej pory, sytuacja następująca od początku: Padły czujniki, a zorientowałem się podczas wbijania biegu wstecznego - sygnał informujący o włączeniu czujników stały i ciągły wiec wyłączyłem czujniki w komputerze pokładowym bo nie dawało spokoju to ciągłe piszczenie. Wizyta u mechanika wykryła jeden źle działający, został wymieniony, dalej problem bo jeszcze z przodu jeden się okazał padnięty, więc czujniki po jednym wymienione z tył i przodu. czujniki wymienione błędy skasowane i ich dalszy brak, wbijam bieg wsteczny i pojawia się 2-3 sekundowy sygnał ciągły o tym, że czujniki działają, zaś już nie "pikają przy zbliżaniu się do przeszkody. Jakieś pomysły? ?:/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi