MarcinURS Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Siemkano, mam dla Was zagadkę Czujniki parkowania przestały działać, brak błędu, pyclipem odczytalem też nie pokazuje błędu. Przy wrzuceniu wstecznego jest krótki sygnał ale nie działają przy zbliżeniu do przeszkody. Z przodu również nie działają. Dziwna zależność... jak zaciągnięty jest ręczny to tego sygnału przy wrzucaniu wstecznego nie ma... Przykładałem palec do każdego na wrzuconym biegu ale kompletnie nic nie czuć. Można jakoś w pyclip sprawdzić każdy czujnik po kolei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Z tego co pamiętam to możesz sprawdzić w pyclip odległość każdego czujnika od przeszkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinURS Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 (edytowane) A pamiętasz w którym miejscu ? Muszę się trochę pobawić tym bo tak naprawdę po 3 latach z Renowka dopiero wczoraj pierwszy raz odpaliłem pyclip. Edit: Znalazłem, napięcie na module jest, ale wszystkie czujniki pokazują jedna odległość, bez żadnej reakcji. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez MarcinURS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 @MarcinURSSiemka, udało Ci się namierzyć przyczynę problemu? U mnie od jakiegoś czasu podobne objawy występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinURS Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Tak, zapomniałem napisać. Problem wynikał z uszkodzonego jednego czujnika. Wyciągałem po kolei i tak doszedłem, miałem jeden zapasowy, wymieniłem i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdre Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Mam pytanie. Szukam modułu czujników parkowania Megane 3 Grandtour 2013 znalazłem moduł kamery ale PDC nie mogę znaleźć. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 12 godzin temu, sdre napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes W sensie modulu w bagazniku ? a masz oe PDC ? jak masz dokładane to tylko brzęczek bedzie gdzies tam , a podlaczenie do lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdre Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Mam czujniki z przodu i tylu ale z brzęczkiem. Problem jest bo pokazuje skontroluj moduł parkowania. Rok temu było podobnie jak przestało być wilgotno problem ustał. Stąd chce go wyjąć i wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinURS Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Jest w bagażniku nad lewym nadkolem. Zdejmujesz ta "zaślepkę" kwadratowa na tapicerce i zaraz za nią masz to. kwadratowe czarne pudełeczko z dwoma wtyczkami. Trzyma się na dwóch śrubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdre Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Nie mam zaślepki mam tylko ten otwór i nic nie ma . Może jest gdzieś w innym miejscu? Tylko gdzie? Edytowane 26 Stycznia 2023 przez sdre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Moduł parkowania jest zaznaczony strzałką na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi